CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horn Gyula annak idején levágta, Orbán Viktor majd felavatja. Mi az?

2015. június 11. 03:40 - csú

horn_vasfuggony_atvagas_-1989.PNGA Napi Gazdaság online kiadásában szombaton megjelentek szerint a nemzeti konzultáció eredményei alapján a Fidesz-frakció még a nyári törvényhozási szünet előtt lépni kíván a bevándorlás ügyében.

Mint írják, már feldolgozták a nemzeti konzultáció első százezer visszaérkezett levelét, s a válaszok nagy többsége szerint az emberek szigorú intézkedéseket várnak a kormányzattól. Ezért már vizsgálják, "hogyan, milyen törvényi és egyéb eszközzel lehetne lezárni Magyarország déli határát, amely a délről és keletről Európába igyekvő menekültek és migránsok bevett útvonalának egyik legfontosabb állomása".

Vagyis az eddigi a legrapidabb gyűlölségkampány beérett, ahogyan az már előre elhatároztatott. Mert azt ugye egyikünk sem hiszi, hogy az új vasfüggöny a

nép hangjától akar törvénnyé válni. Rég elkészült már egyéni képviselői indítványban vagy más – a törvényhozás konzultációs passzusainak megkerülésével – kreatív módon. Tűzparanccsal, gondolom, mert anélkül mit sem ér.

Horn Gyula annak idején levágta, Orbán Viktor meg majd felavatja a műszaki zárat. És az sem lepne meg, ha most még a bevándorlást akadályozó szögesdrót épülne, de már ott motoszkálna a szándék, hogy ez sorompót állíthat a „kalandvágyó” magyarok kivándorlása elé is.

Nem merülnék el a részletekben, de kormányunk nyilván úgy látná helyesnek, ha minden szírt, afgánt, és más fenyegetett népcsoport lányait, fiait visszavinnék oda, ahol majd megkapják méltó jussukat. Zömmel a halált. Volt már ilyesmi, ha akad, aki emlékszik rá. Akkor az Erdélyből menekült magyarokat adták vissza a csudaszép Ceausescu-rendszernek, sőt, egyenesen a Securitaténak. És tudjuk, mivel járt ez akkor.

De nem csupán a határzár idézi azt az időszakot. (Még a végén a határőrséget is visszaállítják.) A propagandagépezet legvisszataszítóbb eleme, a magyar nyelvű plakáterdő az idegengyűlöletről ugyancsak történelmi időket idéz. És bár az egészséges humor bolondot csinált a kormányzati elszánásból, mégis keserves az egész. (A mémek szerint ha Magyarországra jössz, még bevándorlónak is hülye vagy, meg rájössz, hogy Szíriában nem is volt olyan rossz.)

De hamar kiderült, hogy állambiztonsági veszélyt rejt, ha a demokratikus ellenzék mindenféle csoportjai megrongálják a kormány drága üzeneteit. Szerencsére rendőrségünk lecsap a szabotőrökre, most is bevittek belőlük hatot egy éjszakára. Sőt, a 330 plakáthelyet a hatóságok „operatív módon” figyeltetik, hogy ne kerülhesse el a törvény szigorát egyetlen ellenség se.

Régebben az ilyesmi – mondjuk november 7. tájékán - úgy történt, hogy III/III-as besúgók, önkéntes rendőrök, munkásőrök, és ifjúgárdisták kapták feladatul az éberséget. Manapság a más feladat híján maradt – hiszen az országban rend van – zsaruk sasolják titokban a ragaszokat. Ha nem jutnának mindenhová, akkor a békemenetesek közt is akad biztos önszorgalmú bejelentő. Meg hát ott van társadalmunk élcsapata, a Fidesz. A Párt sem nézi tétlenül a bevándorlásról szóló plakátok meggyalázását: Németh Szilárd már bejelentette, hogy bűncselekményre felbujtás miatt feljelentést tesznek.

Innen pedig már csak egy lépés, hogy besúgják azt is, aki majd egy Wass Albert szobor kezébe zsíros kenyeret tesz.

Veress Jenő

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr207527754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása