CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megélhetést, biztonságot! A DK fóruma a Csepeli Munkásotthonban

2015. június 14. 04:30 - csú

vadai_agnes.PNGLakossági fórumot szervezett  a Csepeli Munkásotthonban a Demokratikus Koalíció (DK) csepeli szervezete. A rendezvényen  dr. Vadai Ágnes, a DK alelnöke, országgyűlési képviselő volt a meghívott előadó a „Tervezzük újra Magyarországot” című program részeként.

Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció Csepel-Soroksár szervezetének elnöke bevezető gondolataiban a párt vezetési szintjeinek erős elkötelezettségéről beszélt: a Demokratikus Koalíció felső vezetése – benne a csepeli elnökségi tagokkal: dr. Avarkeszi Dezsővel, Borka-Szász Tamással – erős, és a helyi szervezetek (így a csepeli is) megfelelően erősek, amely főleg a tagságnak és a velük szimpatizáló támogatóknak köszönhető.

Nem könnyű a párt csepeli munkája, mert

időnként egyedül marad a helyi politikában dinamizmusával. Az önkormányzatban például egyedül maradt a fővárosi közterületek rendje kapcsán kialakított véleményével. A napirend arról szólt, hogy a Budapest belvárosából kiszorított, és ide a perifériára kerülő hajléktalanokat Csepel belvárosának közterületeiről is kitiltsák. Ezt az előterjesztést Csepelen egyedül a Demokratikus Koalíció utasítja el, s az összes ellenzéki párt megszavazza.

A hajléktalanok így Csepel déli részén, a Vízmű lakótelep környékén jelennek meg, ott próbálnak élelemhez jutni. Vannak emberek, akiknek ez nem tetszik, és azt indítványozzák a csepeli polgármesternek, hogy kerítsék be a Vízmű lakótelepet, mert szerintük ez a probléma megoldása. Ezt egyedül a Demokratikus Koalíció ellenezte, az összes többi párt megszavazta.

Horváth Gyula úgy gondolja, hogy elvi szinten gondolkodva, politizálva előre tudnak haladni, akkor is, ha ezen az úton egyelőre egyedül vannak! E - nem túl bíztató - jelek elhatározottságukat, tettvágyukat nem befolyásolják. E gondolatokkal adta át a szót Vadai Ágnesnek.

–  A fő feladat, hogy a Demokratikus Koalíció üzenete – a tagokon keresztül – minél több emberhez eljusson. – kezdte beszédét Vadai Ágnes, majd így folytatta – A DK erős felső vezetésénél csak egy fontosabb van, az erős helyi bázis! A DK országjárásai keretében szinte az ország összes településébe eljutott, hiszen csak így lehet támogatókat szereznie egy pártnak – irodában ülve nem.

–  Az Országgyűlésben is számtalan alkalommal előfordul, hogy egyedül marad a DK, nemcsak helyi ügyekben. Ez nem azt jelenti, hogy nincs igaza a DK-nak, hanem inkább azt, hogy csak ebben a pártban van meg a kellő bátorság a világos álláspont elfoglalásához, s az igazi ellenzékiként való viselkedéshez. (Az ellenzék többi pártja valamilyen módon – nem lehet tudni milyen okból – lepaktál a kormányzó párttal.) Az eddigi tapasztalatok azt mutatták: valahányszor a DK saját útját járta, mindig sikeres volt – pl. az Európai Parlamenti választásokon.

– Ma a demokratikus ellenzéki pártok között jelenleg nincs vezető erő! Egymással versengő, lassan-lassan egyforma méretű pártok vannak: a DK lassan beéri az MSZP-t. Az persze ma is látszik, hogy végül szükség lesz valamiféle együttműködésre a demokratikus ellenzéki pártok között. Nem az dolgunk – mondta Vadai Ágnes – hogy szeressük egymást! A mi dolgunk az, hogy a demokratikus ellenzéket támogató és a rendszerrel szemben álló demokratikus sokaságot megnyerjük magunknak! Ők pedig már egyszer világosan megmondták mit szeretnének látni: az egymással versengő demokratikus ellenzéki pártok a végén valamilyen módon együttműködjenek!

További részletek ITT OLVASHATÓK A FÓRUMRÓL

 FORRÁS: 21.kerületi Hírhatár

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr377535690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása