CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ábel alpolgármester cenzorként is őrzi és ismételgeti hazugságait a CSH-ban

2015. július 07. 05:59 - csú

Ami a Csepeli Hírmondóból kimaradt, azt mi közzétesszük

kisbiro-kicsi_6.pngRovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó július 2-án megjelent 13. számából: 

1) A cikk címe: Ülésezett a képviselő-testület

A Csepel.hu aláírással megjelent írás a június 25-i képviselő-testületi ülés napirendjeiből szemezget. A cikkel kapcsolatos megjegyzéseink:

  1. A) Ilyen cikk a csepel.hu-n nem jelent meg. Sőt a képviselő-testület június 25-i üléséről semmilyen tájékoztatás nem jelent meg a Csepel.hu-n. Ezek szerint a cikk valahol másutt, netán valakinek a fejében jelent csak meg, onnan került a Csepeli Hírmondó szerkesztőségi asztalára. Nem először. Ebből az a következtetés is levonható, hogy a szerkesztőségnek semmi köze a cikkhez, talán még az általa szerkesztett újsághoz sem. 
  1. B) A cikk valóban csak szemezget, hiszen a testület 41 előterjesztésről döntött, ebből a fenti című irományba mindössze 12 fért bele. Ezért olvasóink figyelmébe ajánljuk a csepeliek.blog.hu-n július 3-án megjelent „Csepel városvezetői képtelenek a normális vezetésre?” című írást. 

  1. C) A tizenkét, most közölt témával kapcsolatban pedig csak gondjainkat tesszük közzé:

> „A kárpátaljai magyarok július 7-én vehetik át az adományt Németh Szilárd országgyűlési képviselőtől…” Az adomány 10 millió forint csepeli közpénzt is tartalmaz. Csepel országgyűlési képviselője, Szabó Szabolcs miért nincs az átadók között?

> „Zárt ülésen, hosszú vitát követően döntöttek a képviselők az egyesített óvodavezető személyéről.” Kérdéseink: miért kellett zárt ülésen dönteni, miért nincs a hosszú vitáról korrekt tájékoztatás, miért nincs egy szó sem a cikkben arról, hogy az óvodák munkatársai egy belső szavazáson közel 75 %-ban egy másik pályázót részesítettek előnyben, nem pedig a fideszes többség által támogatott személyt? A szerkesztőséget nem érdekelték ezek a tények?

(Lásd a csepeliek.blog.hu-n, június 30-án megjelent, „Disznóság, amit a csepeli óvodákkal műveltek a kerületvezetők” c. írást. 

> A „Csepel új díszpolgárai” címszó alatt leírtakból kiderül, hogy két olyan személyiség kapta a címet, akik nem tartoznak a csepeli közéletben ismertek közé. (Lásd a blogunkon július 1-én megjelent „Németh Szilárd döntött vagy súgott a Csepel Díszpolgára címről?” c. írást)

> A testület a civil szervezetek támogatása c. napirendben döntött arról, hogy 10 millió forinttal támogatja a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekart, miközben az alapítvány semmiben nem felel meg az üvegzseb törvényben előírtaknak. A szerkesztőség miért nem kérdezett rá erre, a testületi ülésen elhangzott, elismert tényre?

 2) A cikk címe: Élőlánc

A cikk szerintünk annak bizonyítéka, hogy a szerkesztőség egyre inkább a hatalom bástyái mögül, nyíltan politizál, ahelyett, hogy tájékoztatna, megpróbálná a csepeliek egészét képviselni, feltenni azokat a kérdéseket, amelyek valóban foglalkoztatják az emberek nagy részét. Konkrétabban:

„Az objektív igazság fogalma fokozatosan eltűnik a világból. A hazugságok történelemmé válnak.”- idézi a szerkesztőségi cikk Orwell-t. Majd ennek jegyében valóban eltüntet, elhazudik néhány igazságot. Néhány ezek közül:

> „A Munkásotthon eredetileg a csepelieké.”  Hazugság! Ezt mondták 1920 után akkori községi vezetők is, akik ugyanúgy meg akarták szerezni a szociáldemokraták, szakszervezetek, munkások téglajegyei, csepeli és Csepel-szigeti munkásszervezetek által létrehozott, akkor, „eredetileg” szövetkezeti tulajdonban lévő Munkásotthont.

> „A másik igazság, hogy a csepeliek véleményét a mindenkori önkormányzat képviseli.” Elképesztő! A szervilizmus csúcsa. A hatalom mellett ugyanis még számos politikai és civil szervezet képviselheti a csepeliek véleményét!! Azt pedig, hogy mi a csepeliek véleménye, nem a hatalom dönti el. Arról nem is beszélve, hogy pl. Borbély Lénárd tavaly ősszel a csepeli választó polgárok 19,39 %-ának szavazatával lett a kerület polgármestere, tehát megválasztása nem mutatja automatikusan a csepeliek valós véleményét. Egyébként meg, szerintünk még ennek a 20 %-nak sem egyértelmű a véleménye a vezetés Munkásotthonnal kapcsolatos álláspontjáról.

> „A harmadik igazság pedig az, hogy az élőláncban nosztalgiázók felbujtói ellökték a segítő kezet. Nem kellett nekik,…mert akkor a csepeliek beleláttak volna a gazdálkodásukba”  Négy éven át megvontak minden támogatást az intézménytől, kommunistáztak, offshoroztak, eljártak az államnál, hogy nehogy már támogassák az intézményt, eltiltották a csepeli intézményeket a Munkásotthontól. Most elővették a „segítő kéz” politikáját. Az idézett mondat második része azonban a zsaroló kezévé „tette” a „segítő kezet”. A Munkásotthon gazdálkodása most is nyilvános, szemben például az önkormányzat néhány pénzügyi elszámolásának nyilvánosságra hozatalának problémájával (lásd: Miért maszatos és homályos a csepeli önkormányzat üvegzsebe? című, a csepeliek.blog.hu-n június 29-én megjelent cikket.)

> „Nagyjából ennyi.” Beszélhettek akármit, diktatúráról stb. Konkrétan ennyi. Kuss! Egyébként is, a vezetés már nagyon pipás. Kész, vége a türelemnek. Azt csinálnak, amit akarnak.  Egyesek pedig még mindig „1972-ben” járnak. Igaz. Szerintünk is. Egyesek, Németh Szilárd vezetésével valóban még mindig 1972-ben, sőt 1945 előtt járnak. Huszonöt évvel a rendszerváltás után! Felháborító!   

Szerkesztőségünk, szemben a Csepeli Hírmondóval, teljes egészében közölte az „Élőlánc” tüntetés kapcsán elhangzott beszédeket is. (június 25-én, 26-án és 28-án) Ezekből, a Munkásotthon történelmét is feldolgozó beszédekből, a Csepeli Hírmondó szerkesztőségének csak néhány mondatra tellett. Ezért, felbuzdulva az orwelli gondolaton, Orwell egy másik mondására hívjuk fel a T. Szerkesztőség figyelmét: „Az újságírás lényege megírni, amit valaki nem akar nyomtatásba látni. Minden más csupán propaganda.” Nem csak idézni kellene Orwellt!

3) A cikk címe: Csepeli köztulajdonba kerülhet a Munkásotthon

A fentiekben már idézett „Miért maszatos és homályos a csepeli önkormányzat üvegzsebe?” c., blogunkon megjelent írásban már felhívtuk az olvasók figyelmét a cikk hazugságaira. Azonban a június 25-én a csepel.hu-n megjelent íráshoz, utólag, Ábel Attila hozzátette megjegyzéseit, amit a június 25-i cikkel együtt közölt most a Csepeli Hírmondó. Kiváló cenzori megoldás. Beleírni a meg nem jelent véleményt az idézett írásba! Bravó. Persze, értjük. Állítólag a Fidesz külföldi tanácsadója kiadta: a hazugságokat sokszor kell ismételni, mert hátha így előbb-utóbb elhiszik. Azt állítja, hogy „az eltűnt vagy megszűnt alapítók helyett ismét a csepeliek tulajdonába kerülhet az intézmény.” Ezek szerint még sem volt mindig a csepelieké a Munkásotthon! Pedig korábban folyamatosan ezt állították. Fiúk! Nem lesz gond a tanácsadónál?

(Lásd továbbá a blogunkon június 22-én megjelent „Lelepleztük Borbély polgármester és szócsöve néhány újabb hazugságát” c. írásunk Munkásotthonnal foglalkozó részét.)

Kimaradt témák, események:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, immár országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a Csepeli Hírmondó is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> Október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> November elején elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> Borbély Lénárd Csepel polgármestere az M0-os körgyűrű fizetőssé tételének bejelentése, december 11. óta nem nyilatkozott álláspontjáról, arról, hogyan akarja a csepeliek érdekeit ebben a kérdésben képviselni. 

> Január 25-én ittas vezetésen érték a Ferencvárosban, Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét. Az ügyről immár 163 napja nem kaptak hiteles tájékoztatást a csepeliek, azóta sem tudják lezárult-e már az eljárás, vannak-e következményei a polgármesteri feladat ellátásával kapcsolatosan.

Június:

  1. E naptól Csepelen is működik a TESCO Online szolgáltatása.
  1. Szabó Szabolcs Csepel megválasztott országgyűlési képviselője nyílt levélben válaszolt Borbély Lénárdnak, a Munkásotthonnal kapcsolatos törvénymódosítás parlamenti támogatását kérő levelére.
  1. Egy csepeli szülő nyílt levélben fordult a közvéleményhez: egyrészt tiltakozott az Ábel Attila által szerkesztett csepel.info-n terjesztett, az óvodai összevonással kapcsolatos hazugságok miatt, másrészt reményét fejezte ki, hogy a június 25-i KT ülésen az óvodák ügyében korrekt, felelősségteljes, a véleményeket figyelembe vevő döntés születik. 
  1. Kocogó nőt „támadtak” meg a csepeli horgászok, később elnézést kértek a történtek miatt. 
  1. Jól sikerült koncertet adott a Csepeli Munkásotthonban Házibuli Attila.
  1. Szent Iván napi tűzugrás volt a Szent Imre téren. 
  1. Tóth Ilona 1956-os halálra ítélt halálának 58. évfordulója alkalmából koszorúzás volt az SZTK épületén lévő emléktáblánál. 
  1. Szent Iván Éji CSEFUSZ futás volt a csepeli Duna parton. 
  1. Halálos közúti baleset volt Csepelen a II. Rákóczi F. úton. Egy motoros és egy személygépkocsi ütközött össze, a motoros a helyszínen életét vesztette.

Július:

1.       A köztisztviselői- és a Semmelweis-nap alkalmából zárva volt a Polgármesteri Hivatal, illetve a csepeli egészségügyi intézményrendszer valamennyi re

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr697606202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása