CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Eltűnt az RTL az egyesről? Tudjuk, ki lopta el, és hogyan szerezd vissza!

2015. július 19. 03:03 - csú

rtl-monoszkop.PNGItt az ideje lakatot tenni a hűtőszekrényre, mielőtt az állam minden háztartásba berombol, és kicseréli a dobozos tejet, vagy beteszi a frigóba a banánt, hiába mondjuk, hogy annak nem ott van a helye. A csatornák átsorolása után csak arra tudunk gondolni, hogy ez lesz a következő lépés.

Noha a szolgáltatók mindent megtettek, hogy idejében értesítsék a tévénézőket, sokakat meglepett, amikor július 1-jén nem a megszokott csatornáikat találták a megszokott helyeken.
 
A vonalak izzottak, az emberek mérgesek voltak, az ügyfélszolgálatosok pedig valószínűleg jobban ismerik mostanra a hazai távirányítópiac gombelosztási rajzát, mint a saját személyigazolványukat.

A kapcsolgatásra kárhoztatott tévézők átka azonban rossz irányba szállt, most ugyanis nem az történt, hogy az összes műsorszolgáltató, tenyerét gonoszan dörzsölgetve, egyszerre találta ki, mivel tegyen keresztbe a jónépnek, ők is csak egy új jogszabályt követtek.

 Július 1-jétől rendelet mondja ki, hogy az első 5 helyen az állami tévécsatornáknak kell szerepelniük, és csak az ennél magasabb gombok helyén jöhetnek a kereskedelmi csatornák.
Aggodalomra azonban semmi ok, nem kell minden egyes alkalommal szorosra zárni a szemét, és teli tüdőből énekelnie az Internacionálét 5 gyors kapcsolásig annak sem, aki még véletlenül sem szeretne egy pillanatot se elkapni a kincstári csatornákból.

Íme, hogyan játszható ki a rendszer!

Az állami hírek elkerüléséhez egyelőre nem kell alvilági módszerekhez folyamodni, elég, ha a televízió menüsorában kikeresed a „kedvencek” menüpontot. Szerencsésebbeknek ehhez még pötyögniük sem kell, ha a távirányítódon van „FAV” feliratú gomb, akkor tenyerelj rá, ő lesz a te embered.
 
Ebben a menüpontban kiválaszthatod a kedvenc csatornáidat, és azt is, hogy melyik állomáson jelenjenek meg. Így az RTL Klub visszakerülhet a megszokott 1-es csatornára, igazi forradalmárok pedig csak azért is beállíthatják a kínai kábelcsatorna 24 órás rókamanguszta reality-jét az M4 helyére, ott 18-ig valódi műsor úgy sem lesz, egyelőre csak a helyet foglalja a többi csatorna elől.

Kevésbé elegáns, de annál hatékonyabb megoldás, ha a tévét nem valamelyik számozott gomb, hanem a stand by (igen, az a nagy piros vagy zöld, de a többitől mindenképpen elütő) gomb megnyomásával kapcsolod vissza, így azon a csatornán folytathatod a szórakozást, ahol abbahagytad.
 
Ha egyelőre azzal is beérnéd, hogy megtalálod, mi hová került, keresd fel a szolgáltatód weboldalát, itt jó eséllyel találsz egy listát az új csatornabeosztásról.Az RTL Klubot a UPC-s tévénézők a 6-os, a Telekomnál előfizetők a 8-as csatornán találják meg.

Csak aztán el ne mondd senkinek, hogy mi szóltunk!

Forrás: RTL.HU

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr747614202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása