CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Úriember biztosra nem fogad

2015. augusztus 08. 02:22 - csú

tankonyszallitas.PNGA söripar felkészült a nyárra, a köztisztasági hivatal a télre. A magamfajta kövületek még emlékeznek a közhelyszótár ezen évről évre felbukkanó fordulataira. Hogy nyáron majd arról írjanak a lapok, hogy sörhiány alakult ki a Balatonnál. Télen meg, hogy "váratlanul érte a hóesés a Köztisztasági Hivatalt".

Ezért is tölt el meleg retróérzéssel az MTI lelkes híre. "Az előre meghatározott ütemterv szerint,  rendben megkezdődött az iskolákba a tankönyvek kiszállítása; az országban az első szállítmány Székesfehérvárra, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolába érkezett meg." Mit ad Isten, épp ott volt spontán Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár is, aki

"az első tankönyvcsomag megérkezését követő sajtótájékoztatón elmondta: augusztus 3. és 25. között eljutnak az iskolákba a megrendelt tankönyvcsomagok, így szeptember elsején minden diák átveheti tankönyveit. Hangsúlyozta, hogy a tankönyvek megfelelő minőségben készültek el, több modern könyvvel egészültek ki."

És következzen most a szokásos "ballib huhogás". Hányan fogadnának velem, hogy néhány hét múltán nem arról ír a sajtó, hogy hová, hány csomag nem érkezett meg. (És, hogy miféle új marhaságokat tartalmaznak a "minőségi" tankönyvek.) A Készenléti Rendőrség ugyanis most nem tud ám szállítmányozni, mert az állomány menekülteket kerget, kerítésépítést őriz.

Persze úriember biztosra nem fogad.

 Veress Jenő

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr867680454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása