CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Sándor Mária most győzött, a szakmai kamara meghátrált az ápolónő előtt

2015. augusztus 12. 12:43 - csú

sandor_maria.PNG„Most leülök, mert forog velem a világ” – reagált Sándor Mária arra hírre, hogy a kamara elnöke visszavonta az etikai eljárást. Hozzátette: – A feljelentést sem értettem, de azt sem, hogy most mi történik. Ez a mi képviseletünk? – kérdez vissza. Csak azt tudom mondani, hogy: köszönöm szépen, Magyarország. Döbbenten állok a sok támogató megnyilvánulás előtt, ami az elmúlt 24 órában a védelmemben történt. Nagyon jó érzés volt, hogy általam teljesen ismeretlenek, szervezetek egy emberként mögém álltak. Nem tudom, mivel érdemeltem ki ezt a bizalmat.

Arra a kérdésre, hogy a kamarai elnök visszavonulása után folytatja-e, Sándor Mária azt válaszolta, a kamara munkájával kapcsolatos bírálatokban megfogalmazottak nem változtak. „Nem értem, mint a köztestület tagja, miért ne tehetném szóvá, ha elégedetlen vagyok a vezetőim teljesítményével, például, ha nem tetszik, hogy a szakmai kamara az EDDSZ-szel köt szövetséget.”

„A kifogásaimat először levélben írtam meg az elnök úrnak, aki egyetlen jelzésemre sem reagált, ezek után közzétettem a saját oldalaimon is.” „Nem vagyok haragtartó, Balogh Zoltán mint ember nagyon szimpatikus, és annak sem látom akadályát, bár ebben a Független Egészségügyi Szakszervezetnek kell kimondania a végső szót, hogy ne működhetnénk a jövőben együtt a közös célokért” – tette hozzá.

Visszavonta a szakdolgozói kamara elnöke a Sándor Mária elleni etikai eljárást. Balogh Zoltán erről a Népszava újságírójának beszélt. Mindezt a kamara elnöke a Népszabadságnak is megerősítette. Balogh Zoltán lapunknak azt mondta, igaztalan dolgok hangzottak el a hétfői nap folyamán egy olyan ügyről, amelyről még semmi nem derült ki, csupán találgatásokra hagyatkozott mindenki.
Balogh hangsúlyozta azt is, hogy nem politikai megrendelésre történt a kezdeményezés, hanem azért, mert a fekete ruhás nővérként ismertté lett Sándor Mária olyan kijelentéseket fogalmazott meg a szervezetükkel szemben, amelyeket nem hagyhatott szó nélkül. Az elnök szerint a szervezeten belül szerették volna kezelni az ügyet, nem akartak belőle „pártpolitikai csihi-puhit” – de sajnos pont ez lett belőle.

A feljelentés visszavonását üdvözölte a FESZ, Kiss László elnök lapunknak jó döntésként értékelte Balogh Zoltán lépését, mint mondta: reméli, hogy ezzel lehetőség nyílik a közös munkára. (nol.hu)

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr57700932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása