CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az arcátlan Borbély Lénárd papagájai azt hiszik, övék a Csepeli Hírmondó

2015. augusztus 24. 05:59 - csú

Ami a Csepeli Hírmondóból kimaradt, azt mi közzétesszük

kisbiro-kicsi_7.pngRovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó augusztus 18-án megjelent 16. számából: 

1) A cikk címe: Nyílt válasz egy aljas politikai lejárató akcióra

A Csepeli Hírmondó szerkesztősége Borbély Lénárd polgármester úrnak, a csepel.hu-n, augusztus 13-án közölt nyílt levele átvételét kapta feladatul. A feladatnak eleget tett. Azonban valamiért egy sort sem vett át a csepel.hu-n megjelent nyílt levél „felvezető” írásából, amiből kiderülhetett volna, hogy polgármester a nyugatifeny.hu-n augusztus 12-én megjelent „Az arcátlan fideszes polgármester azt hiszi övé a köztulajdon”, című cikk miatt írta meg nyílt levelét. (Az írás címét a csepel.hu sem közölte!) Ebből következően, a csepel.hu-hoz hasonlóan, a szerkesztőség sem közli a „hazugságoktól és rágalmaktól hemzsegő cikket”, amit azóta valamiért töröltek is az ominózus blogról. A csepeliek.blog.hu július 16-án megjelent „Miért kellett csepeli embereket megrágalmazni, diákmunkást kirúgni…” című írásban

szerepel még a link, amelyre kattintva az érdeklődő, az önálló véleményalkotást előnybe részesítő olvasóink egy ideig még megismerhették a cikket.

Olvasóink figyelmébe ajánljuk még a blogunkon megjelent, a botránnyal kapcsolatos, más véleményeket is megfogalmazó alábbi írásokat:

„A csepeli polgármester duzzog – feljelentéssel fenyegeti a Hírhatárt”, www.hirhatar.hu, 2015.08.20.

„Elhatárolódás helyett kérdések egy különös csepeli eseményről és vitáról”, augusztus 19.;

„Az elkövetőket pedig Borbély Lénárdnak és Ábel Attilának hívják!”, augusztus 17.;

„Horváth Gyula: Nyugati fény”, augusztus 14.

2) A cikk címe: Elveszett illúziók

A Borbély Lénárd polgármester édesapja halotti tora kapcsán kirobbant botrányhoz, illetve Borbély úr nyílt leveléhez szorosan kapcsolható szerkesztőségi véleményt tükröző írás

jelzői: „becstelenségben szenvedő, hazug, sunyi, gátlástalan, rossz, lelkiismeretlen, undorító, övön aluli, gusztustalan, besúgó”;

állításai: „lesik a koncot, amelyet Csepel népe szabad, demokratikus választáson megvont tőlük”, „polgármester családjának és személyének rágalmazása undorító”, „Bizonyítani soha semmit sem tudtak”, „csak a suttogó propagandát nyomják”;

következtetései: „Tessék majd erre az esetre emlékezni, amikor választani kell jó és rossz között”.

Hogy ki az, akinek így nekiment a csepeliek közpénzéből fenntartott lap szerkesztősége? Szerintünk teljesen mindegy. Egy önkormányzati lap szerkesztősége, különösen akkor, ha le sem közli a bírálatának okát megalapozó dokumentumot, a durván megbíráltak véleményét, ilyen egyoldalú politikai állásfoglalást tükröző írást az önkormányzat lapja nem engedhetett volna meg magának, ha csak nem volt rá cenzori késztetés az önkormányzati vezetés részéről. Arról nem is beszélve, hogy a „polgármester családjának ..rágalmazásá” – t az általunk ismert írások nem támasztják alá, míg személyének rágalmazását előbb bizonyítani kellene.

Abba most nem megyünk bele, hogy kinek van sara és kinek nincs a botrány résztvevői közül, bár a szerkesztőség szerint csak a „legutóbbi választásokon” legyőzötteknek van, „másoknak (mármint a fideszeseknek, - a szerkesztő megjegyzése) nincsen”, nekik csak „elveszett hozzátartozójuk és elveszett illúzióik vannak.” Szem nem marad szárazon. Nem kellene akciót indítani, leginkább az elveszett illúziók felkutatása érdekében? Vagy lehet, hogy a szerkesztőség, a titokban kiírt, vaskos polgármesteri nyomravezetői díj elnyerése érdekében már fel is függesztette munkáját, s mindannyian Borbély és Ábel urak elveszett illúzióit keresik? 

Arra pedig, hogy ki a „jó és a rossz”, csak annyit: szerintünk a csepeliek képesek lesznek a választáskor önállóan is emlékezni. Bár a szerkesztőségnek erre is van egy „abszolút politikamentes” útmutató javaslata: „Nem bal és jobb, hanem becsület és becstelenség, emberség és embertelenség között” kell majd választani – írják. „Tessék” már azt is megmondani, mi lesz az illúzióiktól valóban megfosztott, nem jobb és nem baloldali „belgákkal”?

Az Elveszett illúziók című írás a szerkesztőség egyre erősödő szervilizmusának újabb bizonyítéka.  Állásfoglalásuk egy lapáttal még rá is tett a helyi fideszes politikusok, aktivisták elvtelen tobzódására, alátámasztva korábbi véleményünket: a lap a fideszes politika szócsöve. Politikai propagandafüzet. Érdemtelen a csepeliek figyelmére.

A cikk alatt közölt két mondatból megtudtuk, hogy Németh Szilárdot és családját is „ugyanilyen hazug és gátlástalan…politikai támadás” érte, s a képviselő „a következő lapszámban fog válaszolni.” Reméljük, a lap közli a „politikai támadás” teljes szövegét is.

3) A cikk címe: Csepeli piac: milyen fejlesztések várhatók?

A Csepeli Piac új vezetőjének, Huszák Józsefnek rövid, figyelemfelkeltő már-már parancsnoki mondatait közli a lap. Ebből megtudjuk, hogy a „vásárlók többsége nincs tisztában azzal”; „a figyelmeztető táblák ellenére”; „az őstermelői csarnok bejárata elé csak a parkolókártyával rendelkezők”; „legfeljebb 15 percre”; rendszeres a járőrszolgálat”; „a jó közbiztonság ellenére…biztonsági kamerák”; „folyamatosan felügyelik”; „…üzletsor a vihar útjában állt” stb., stb.

Arról egy sor sincs a „parancsnoki” kinyilatkoztatásban, hogy mi a véleménye az őstermelőknek, a kereskedőknek, vagy éppen a csepelieknek, az üzletsornak, amely felháborító módon „a vihar útjában állt”, a Csepeli Piacról, a vezetés tevékenységéről, az új vezető emberi kapcsolatairól, együttműködési készségéről. De ha a szerkesztőséget sem érdeklik ezek a kérdések, akkor továbbra is ilyen lekezelő vezetői monológokat olvashatnak a csepeliek.

4) A cikk címe: Csepel Utánpótlás SE

A csepel.hu-n fellelhető adatok szerint jelenleg 47 sportegyesület működik Csepelen. Majdnem mindegyiknél komoly utánpótlás nevelés folyik, a labdarúgással foglalkozó egyesületek vonatkozásában is. A 2014-es esztendőben az Önkormányzat 22,6 mFt-ot (átlag mintegy 500 eFt-ot!) tudott támogatásukra fordítani. (21 egyesület nem kapott önkormányzati támogatást!) A Csepel Utánpótlás SE „életre hívását” szerintünk sem a szakmai, sem az önkormányzati létesítményi, továbbá a pénzügyi feltételek nem indokolták. Mi az oka akkor az új egyesület életre hívásának? Az olcsóbb tagdíj biztosítása? Van egyesület, ahol kevesebb tagdíjat kell fizetni a gyerekeknek. Akkor?

Idén az önkormányzat vezetése 25 mFt kifizetését tervezi csak a Csepel Utánpótlás SE munkájának támogatására, Borbély úr kiemelt támogatása mellett. Vajon mennyi jut akkor a többi 46 támogatására? Mit szól mindehhez a többi sportegyesület vezetése, szakmai gárdája, pl. azok, amelyek nagyobb létszámmal, esetleg jobb szakmai és megfelelő létesítmény feltétellel, évek óta eredményesen dolgoznak a labdarúgás utánpótlás nevelésének területén?

Megjegyzés: az önkormányzati törvény a kerületi önkormányzatok feladatai között a „kerületi sport és szabadidő sport támogatása” megfogalmazással határozza meg a helyi önkormányzat ez irányú feladatát. Minden e feletti feladatvállalás önként vállalt feladat, amely a kötelező feladatoktól, például a szociális segélyezéstől, vagy az egészségügy helyi fejlesztésétől veszi el a rendelkezésre álló közpénzt. Megéri?

5) A cikk címe: II. CSEPELI LECSÓFESZTIVÁL

Korábban széles politikai skálán mozgott Németh Szilárd volt csepeli polgármester, a Fidesz listáján megválasztott országgyűlési képviselő. Ő volt, polgármestersége mellett, az elhíresült rezsi brigadéros, a majdnem miniszteri biztos, az energiapolitika, az offshore lovagok elleni küzdelem élharcosa, a külügyek és a nemzetvédelmi ügyek nagy szakértője. Később rájött, hogy gyerekkorában valamikor birkózott, így Ő lett, 400 milliós fejlesztési ígérete után, a birkózók országos elnöke, sőt bejelentkezett a Csepeli Munkásotthon Alapítványa Felügyelő Bizottsága elnökének is. Csepelen pedig a csepeliek pénzét a határokon túli magyarok között osztogató igazi magyar hazafi, a birkózóelnök, a csepeli sportcsarnoképítés, a szoboremelések és avatások nagy barátja. Mostanában már a Csepeli Disznótortól a „világhírű” karcagi birka pörkölt főző programon át a lecsófesztiválig mindenhol megtalálható. Serénykedik,  főzőcskézik, tetszeleg a fővédnöki szerepben, bizonygatja, hogy az orbáni autokráciában a milliókba kerülő politikusi jelmez egy mindenhez értő, család-, közösségszerető, a nemzeti kulináris élvezeteknek áldozó embert takar, aki otthon és lecsófesztiválokon is szívesen vesz főzőkanalat a kezébe. Egy, a június végén megjelent könyvből már azt is tudjuk, hogy kedvenc étele a gombás, füstölt nyúljás pacal. (www.lokal.hu, 2015.07.30,). Igen, igaz lehet tehát a mondás: nagy test, nagy élvezet. Lehet, hogy épp ezért, hamarosan megpályázza a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöki posztját? Állítólag ott még nem fideszes politikus ül az elnöki székben.

 

***

A Csepeli Hírmondó legújabb száma közölte az önkormányzat augusztus 20-i ünnepi programját, valamint az ÁMK, a Királyerdei Művelődési Ház, a Radnóti Miklós Művelődési Ház, a Csepeli Nyugdíjas Klub, és más szervezetek, intézmények rendezvényeit, míg a Csepeli Munkásotthon Alapítvány egyetlen programjáról sem adott tájékoztatást. Arról sem, hogy az intézmény augusztus 20-án, 17.00 órakor tartotta a Szent István-napi köszöntőt, amelyen Szabó Szabolcs, Csepel egyéni országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet. 

A lap legújabb száma továbbra is elhallgatta Szabó Szabolcs csepeli országgyűlési képviselő Németh Szilárd parlamenti hozzászólásával kapcsolatos véleményét: Csepel egyéni országgyűlési képviselője szerint Németh Szilárd a Csepeli Munkásotthon megszerzését célzó előterjesztésének parlamenti vitájára reagálva, „listázta a Csepeli Munkásotthonnál 2015. június 26-án megtartott tüntetés résztvevőit,…ezzel megsértette az infotörv. 3.§ 3.a) pontja szerinti különleges adatkezelést, melyre semmilyen jogalapja nem lehetett.”  Szabó Szabolcs ezért kérte a hatóságot az ügy kivizsgálására.” Németh Szilárd mikor reagál az őt ért kritikára, az általa elmondottak hatósági vizsgálatával kapcsolatos kezdeményezésre?

FIGYELEM! Kimaradt a lapból a csepelieket érintő, a kormányablakok működésével összefüggő tájékoztatás is. Eszerint 2015. szeptember 1-től változik az okmányiroda nyitva tartása a Csepel Plaza-ban. Az új nyitvatartási időpontok:

Hétfő:         7.00 - 17.00

Kedd:         8.00 - 18.00

Szerda:       8.00 - 20.00

Csütörtök: 8.00 - 18.00

Péntek:       8.00 - 15.00

 

***

További kimaradt témák, események:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, immár országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a Csepeli Hírmondó is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. Október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> Tavaly november elején elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> Borbély Lénárd Csepel polgármestere az M0-os körgyűrű fizetőssé tételének bejelentése, december 11. óta nem nyilatkozott álláspontjáról, arról, hogyan akarja a csepeliek érdekeit ebben a kérdésben képviselni.

> Idén, január 25-én ittas vezetésen érték a Ferencvárosban, Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét. Az ügyről immár 211 napja nem kaptak hiteles tájékoztatást a csepeliek, azóta sem tudják lezárult-e már az eljárás, vannak-e következményei a polgármesteri feladat ellátásával kapcsolatosan

Július: 

  1. Aláírásgyűjtés indított a Csepeli Munkásotthon, „Nem értek egyet a „Lex Munkásotthon” módosító törvényjavaslattal és tiltakozom a Csepeli Munkásotthon önkormányzati bekebelezése ellen” címmel. Az aláírásgyűjtő ívek az intézmény információs helyiségében érhetők el.
  1. Sajtótájékoztatón jelentette be Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, hogy 200 milliós beruházás keretében bővítették ki a csepeli Kolonics György Vízisport Központot. 

Augusztus:

  1. „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja” keretében 35 féle átfogó vizsgálatra volt lehetőség az SZTK előtti területen. 

          0 – 0 –ás döntetlent játszott, hazai pályán a Csepel FC a III. Ker. TVE elleni mérkőzésen 

  1. Zsoldos Irén képeiből nyílt kiállítás az Erdei Éva Galériában.

          A roma holokauszt 71. évfordulójára emlékezett a Róma Polgári Tömörülés a Cigány Történeti-, Kulturális-, Oktatási- és Holokauszt Központban, az egy éve átadott Szent István úti központban.

  1. Csepelen, a nyílt vasúti pályán sodort el a HÉV egy hároméves kisgyereket, akit, életveszélyes sérülésekkel, a mentőszolgálat munkatársai vittek kórházba. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.
  1. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke sajtótájékoztatón ismerte el, hogy nem olvasta el az olimpiáról készült 1300 oldalas hatástanulmányt, csak a rövid összegző jelentést. A július 4-i parlamenti szavazásnál a képviselők sem ismerhették meg a megvalósíthatósági hatástanulmányt.

          Mérgező anyagot találtak a csepeli közterület-felügyelők Kiserdőnél. Az öt db salétromsavas ballon miatt lezárták a területet, majd elszállították a mérgező anyagokat tartalmazó ballonokat. Az ügyben vizsgálat indult.

  1. NB III. 2. forduló: Csepel FC – Sárvár FC 2 – 1
  1. HitRock klub volt Csepelen, a II. Rákóczi Ferenc úton lévő Route 66 Baráti Klubban, a Sétáló utcai HÉV megállónál.
  1. Új informatikai eszközöket adott át a csepeli óvodáknak Morovik Attila alpolgármester.

         A csepeli Boday Eszter lett a Sziget fesztivál történetének hétmilliomodik látogatója. A szervezők Sziget-örökbérletet adtak át a szerencsés látogatónak.

  1. Füstmérgezés miatt több embert kellett kórházba vinni egy csepeli munkásszállóból. A tűz a szálló mögötti területen keletkezett, amikor begyulladt az ott tárolt fahulladék.
  1. Bezárta kapuit a csepeli nyári napközis tábor.

          Súlyos vereséget szenvedett a Csepel FC NB III-as labdarúgó csapata idegenbeli mérkőzésén. Az eredmény: ETO FC Győr – Csepel FC 5 – 0.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr117726774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása