CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Rendkívüli szégyen és gyalázat Csepelen ma reggel

2015. augusztus 27. 10:46 - csú

kt-fidesz-2014-tol.PNGAz illiberális rendszer csepeli fideszes vezetői ma reggelre rendkívüli testületi ülést hívtak össze! Egy napirend volt: A Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda Alapító Okiratának módosítása. Ezt az okiratot csupán pár hónapja fogadta el a testület, egy rossz koncepció alapján, ezért a mai megtárgyalására semmi szükség nem volt.

Az időpont illogikus, mert eddig az ilyen üléseket reggel 7-re (és nem 8-ra mint most) szokták összehívni! De nem ez a legnagyobb baj!  

A baj az, hogy

ezzel, az elmúlt öt év gyakorlata tovább folytatódik!

A mostani ülés és annak napirendje azt bizonyítja, hogy a csepeli Fidesz-vezetés továbbra is a nyílt, terrorisztikus diktatúra kiépítését folytatja.

- Azért nyílt, mert már leplezetlenül a testület és a lakosság szemébe vágja, hogy semmilyen társadalmi véleményt, kontrolt ellentmondást nem tűr el, csak a személyi kultusz tekintélyelvű gyakorlatát hajlandó folytatni.

- Azért terrorisztikus, mert megfélemlítésre, a dolgozók alaptalan kirúgására, a pártkomisszári rendszer bevezetésére, az után-nyúlásokra, a patrónus-kliens rendszer haveri, rokoni, szervies viszonyaira alapoz.

- Azért diktatúra, mert:      1, a szülők akaratát nem veszi figyelembe,

                                           2, a gyerekek fejlődését nem nézi,

                                          3, a pedagógusok akaratát lesöpri,                                                    

                                           4, anyagi, szakmai, szervezeti előnye nincs,

                                           5, az összevont intézmény vezetőjét a politikai vezetés erőltette a pedagógus karra, úgy, hogy az óvónők túlnyomó többsége előtte egy másik jelöltet támogatott.

 

A sajátos nevelési igényű gyerekek( SNI )számára is változtattak az eddigi rendszeren. A változtatáshoz viszont anyagi forrást nem rendeltek. Pedig, már az áprilisi kt. ülésen az akkor még vezetői állásban lévő SNI intézet vezetője szinte sírva könyörgött a testület Fidesz többségének, hogy növeljék a pénzkeretet. A szakember elmondta, hogy a jogosult gyermeklétszám a kerületben nagyon megnövekedett és a szakmai feladatokat anyagi forrásnövekedés nélkül képtelenek ellátni. Már csak „őrzésre” és ellátásra futja kapacitásukból. A készségek javítására, fejlesztésre, speciális ellátásra nem jut!

A testület fideszes többsége nem volt fogékony a kérésre és pénzhiány miatt elutasította a támogatási igényt!

Ezzel szemben azóta megszavaztak a költségvetésből 10 millió forintot a Kárpátaljai település megsegítésére, és 10 milliót a Vízmű Lakótelep bekerítésére és beléptető rendszerére! (Ez utóbbit senki nem kérte és a lakók többsége felháborodottan utasította vissza.) Ezen felül megszavaztak többek közt hatalmas összeget a magánrendőrségként működő  csepeli közterület-felügyeletnek, a rendőrségnek, a Borbély Lénárd korábbi munkahelyének a katasztrófa védelemnek, a csepeli tivornyáknak és napestig sorolható a lista.

A tények azt mutatják tehát, hogy ennek a Fidesz-többségnek minden fontosabb, mint az elesett sérült csepeli gyerekek és azok családtagjai. Mindenre van pénz, csak a sérült gyerekre, pedagógusra, fejlesztő szakemberre, speciális felszereltségű intézményre nincs!

A hozzászólásom után javasoltam, hogy a speciális nevelési igényű gyerekek ellátásának javítása érdekében 20 millió forint forrás-kiegészítést szavazzon meg a testület az SNI gyerekeknek. A pénzt a kárpátaljai településnek szánt 10 millió és a Vízmű kerítés és beléptető rendszerre kiagyalt 10 millió forint átcsoportosításában javasoltam

A Képviselő testület Fideszes többsége a javaslatomat elutasította. Az ellenzék fele támogatta, a másik fele tartózkodott.

  1. augusztus 27. HGy.

Forrás: Facebook

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1007737718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása