CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A tévében is levetítik a csepeli tragédiáról szóló dokumentumfilmet

2015. szeptember 06. 04:22 - csú

justiciaok-156_1.pngHétfőn, szeptember 7-én 23 óra 20 perckor vetítik a Duna Televízióban A csepeli kettős gyilkosság - hatalmat mindenáron című dokumentumfilmet, amely a 2009. január 7-én Csepelen történt iskolai kettős gyilkosság eseményeit dolgozza fel. A film megtekintését csak 18 éven felülieknek ajánlják, a televízió ezért tűzte ki a bemutatását egy késő esti órára.

A rendezők az április 27-i premieren bemutatott alkotáshoz képest megváltoztatták a film végét, hogy még tényszerűbbé tegyék, mi történt a gyilkosságot követő percekben. Ehhez a páratlan bizonyítékként szolgáló diktafonos hanganyagot használták fel.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző iskolában megölték Takács József intézményvezetőt és Papp László tanárt. A gyilkossággal gyanúsított Kun Tamás gondnokot és Deme Gábor iskolaigazgatót a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte 2013. április 25-én. Deme és Kun tervében egy "tökéletes gyilkosság" elkövetése szerepelt, de nem számoltak azzal, hogy az egyik áldozat, Papp László egy diktafont visz magával a megbeszélésre, amely rögzítette a gyilkosság perceit. A két elítélt mindvégig tagadta bűnösségét: Kun szerint egy "csuklyás ismeretlen" gyilkolt, Deme pedig arra hivatkozott, hogy sokkos állapotba került és "rosszkor volt rossz helyen".

A dokumentumfilmben megszólalnak a hozzátartozók, igazságügyi szakértők és egy kriminálpszichológus. Archív képsorokon és rekonstruált felvételeken láthatóak a tragédia pillanatai, valamint kiderül, miről beszélgettek a gyilkosok az emberölés után.

A dokumentumfilmet Csarnai Attila és Géczy Dávid rendezte, producere Skrabski Fruzsina. (21.kerulet.ittlakunk.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr197759050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása