CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

LEHULLOTT A LEPEL

2015. szeptember 17. 05:57 - csú

SZABÓ TÜNDE TÜNDÖKLÉSE - HORVÁTH GYULA PUBLICISZTIKÁJA

leplezetlenul.jpg
Az olimpiai ezüstérmes úszónőt nevezték ki Simicskó István utódjának a sportállamtitkári székbe. Magyar állampolgárként örültem, hogy egy valószínűleg hozzáértő, és egyben csinos nő került felelős beosztásba. A nemek közti emancipációt reméltem megjelenni a döntésben. Amikor azonban a facebookon megláttam az újdonsült államtitkár ruhátlan Playboynak adott képeit még inkább megörültem! Végre valaki, aki a maga meztelenségében is meri vállalni magát! /Én felhőtlenül örülhettem ennek a jelenségnek, mert nem tartozom sem a bigott, sem az álszent katolikus politikusok csoportjába. Egy materialista, (ellenségeim szerint kommunista) liberális gondolkodású, szociáldemokrata vagyok./

Mit mondjak, tetszettek a képek is!
Aztán elgondolkodtam!

Eszembe jutott a közelmúltban a pedagógusokra erőltetett viselkedési kódex, a valószínűleg hozzátartozó dresszkóddal (öltözködési előírással).
Rájöttem, hogy a mostani Fidesz éra kétarcúságát mutatja ez az eset is!
Azt, hogy lábbal tiporják az egyenlőséget!

Az egyiktől, - aki távoli végeken a nemzet napszámosaként éhbérért robotol – elvárják, hogy a pedagógushivatáshoz méltóan a keresztény szerénységet és erkölcsöt betartva az előírt dresszkód alapján öltözködjék. A másiknak, aki az elit részese, (és ez hozzásegíti az extrajövedelemhez) akár meztelenül is lehet mutatkoznia a nyilvánosság előtt. A gyakorlatban, a hozzá nem értő felületes szemlélőnek ez azt jelenti, hogy a húszas, harmincas éveiben járó KLIK-alkalmazott tanárnőnek, hosszú szoknyákban, lapos sarkú cipőkben, simám fésült hajjal, leszorított mellekkel, fakó durva szövésű felsőkkel, kizárólag smink nélkül, lehet „erkölcsösen” a gyerekek elé állni. Az államtitkárnak meg kifestve, plasztikázva, pózolva, jól megvilágítva, a lehető legelőnyösebb beállításban is szabad a nyilvánosság előnyeit kihasználni.

Ha kiragadott egyedi példa lenne, akkor szóra se méltatnám az esetet, de lám a közelmúltban Csepelen is botrányt kavart a gyászlobogó diszkriminatív használata egy privát ügyben. Mindez a Fidesz az irányú törekvését mutatja, hogy kiváltságokkal, esélyegyenlőség eltörlésével, diszkrimináljon dolgozói csoportokat és előnyökkel privilegizálja a hozzá kötődő klienseit. Ez az eset aztán nyersen bemutatja esélyegyenlőség hiányát.
Óriási a különbség a követelményekben,  szembe tűnő az emberi egyenlőség és az esélyegyenlőség hiánya a fülkeforradalmárok és a nép között. Minden látható lesz, ha lehullott a lepel...

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr397788490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása