CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula, Takács Mónika és Szabó Szabolcs 56'-os megemlékező beszéde a Nagy Imre ÁMK-nál

2015. október 22. 19:40 - csú

nagy_imre.PNGA Nagy Imre Társaság Budapest Szervezete ma délután megemlékezést tartott Csepelen,  a Nagy Imre ÁMK falán elhelyezett emléktáblánál. Először dr. Donáth Ferenc, a szervezet budapesti elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Horváth Gyula, a DK Csepeli Szervezetének elnöke emlékezett 56'-ra, kiemelve a szabadságért vívott harc jelentőségét, illetve napjaink szabadsághiányának legfontosabb jeleit, a szabadság megvalósulásáért vívott harc és összefogás szükségességét.

Takács Mónika, az MSZP csepeli önkormányzati képviselője Nagy Imre 1956 - os helytállását méltatta, és a nemrég elhunyt Göncz Árpád köztársasági elnök szavaival zárta mondandóját: "1956 az ország közös ügye volt és az is kell, hogy maradjon!" A koszorúk elhelyezés előtt Szabó Szabolcs, Csepel országgyűlési képviselője, Göncz Árpád 1992-ben, a rendbontó tüntetők miatt el nem mondhatott ünnepi beszédéből idézett"Ötvenhat emlékéből merítsünk erőt az útra. Erőt, elszánt türelmet, akaratot. Mert helyettünk más nem meríthet, a mi utunkat magunknak kell végigjárnunk, s a végső sikernek ez a záloga. Hogy igenis végigjárjuk."

Ezt követően a jelenlevő szervezetek (DK, az Együtt és az MSZP csepeli szervezetei) képviselői helyezték el az emléktáblánál a megemlékezés koszorúit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr938012965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása