CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit titkoltak el Csepel mai vezetői a csepeliek elől egy év alatt?

2015. október 26. 05:59 - csú

kerdojel-mas-255_4.pngA kerület 2014-ben megválasztott polgármestere a voksolás első évfordulóján nyilatkozott a városvezetők közpénzen fenntartott hivatalos szócsövének, a Csepeli Hírmondónak. Borbély Lénárd a lap legutóbbi, október 15-i számában két oldalas riportban fejtegette: „Sikeres volt az első évünk”. A kéthetente megjelenő lap azonban ennyivel nem elégszik meg, ha a sikerpropagandáról van szó. Pénz, paripa, energia nem számít…A szócső az „Egy év Csepelért” címmel készített nyolc oldalas mellékletében leltározza fel az eltelt esztendő eredményeit. De csak azt, amit Borbély és udvartartása annak tart, azon kívül semmi mást. Blogunk ezért most 12 részes, hiánypótló sorozatot indít, amelyben bemutatjuk, mi az, ami kimaradt a közpénzen gyártott sikertörténetből. 

Az első rész:

2014 OKTÓBER

Tavaly október 17-én győzelmi tort ült a Csepeli Munkásotthon színháztermében a csepeli Fidesz. (A négy éven át lekommunistázott, offshorozott intézményben, ahova a 2010-es győzelem óta be sem tették a lábukat, ahonnan kitiltottak minden csepeli önkormányzati intézményt.) Beiktatták, az ökumenikus istentiszteleten való részvételük után, Borbély Lénárd polgármestert, a képviselők egy részét, mert a többiek győzelmét megtámadták a Fővárosi Választási Bizottságnál, és a nemzetiségi képviselőket. Néhány „érdekesség” a politikai demonstrációról:

> nem köszöntötték a rendezvényen résztvevő, az áprilisi országgyűlési képviselői választásokat megnyerő Szabó Szabolcsot, Csepel országgyűlési képviselőjét, de arra odafigyeltek, hogy Németh Szilárd, a volt polgármester és Borbély Lénárd, az új polgármester egymást dicsérgessék és hangsúlyozzák, „…mi, csepeliek is győztünk!” Ezek szerint a vesztesek nem csepeliek, még akkor sem, ha például Borbély Lénárdot csak a csepeliek 19,39 %-a választotta meg.

> Köszönetet mondtak a sokak által elfogadhatatlan munkát végzett, helyi választási bizottságnak, amelynek mindhárom testület által választott tagja fideszes volt, s amely egyébként a választási kampányban két alkalommal is jogszerűtlen, politikai döntést hozott, amelyeket a Fővárosi Választási Bizottság megsemmisített.

A választások utáni napokban a Csepeli Városgazda Zrt. akkori vezérigazgatója egy hónapos forgalomkorlátozást vezetett be a Csepeli úton, amely óriási felháborodást okozott a csepeliek és az utat használó, szigetszentmiklósiak körében. A helyi média azt is elhallgatta, hogy a csepeli baloldali pártok tüntetést szerveztek a Plútó utca elejére, a forgalomlassító lámpák leszerelése érdekében.

Az október 23-i kerületi ünnepség napján, a kerület megválasztott polgármestere helyett, a Csepelen megbukott, s a parlamentbe csak a Fidesz listájáról bekerült Németh Szilárd, bár semmi köze nem volt hozzá, tárgyalásokat kezdett a képviselő-testület ellenzéki frakcióival, az alakuló ülés előkészítéséről, a Szervezeti Működési Szabályzatról, a képviselő-testület munkabizottságainak összeállításáról. Kezdeményezése nagy felháborodást okozott az ellenzék soraiban, felvetették, hogy akkor most ki a polgármester, Németh vagy Borbély.

Október 21-én jelent meg a választások eredményét bemutató Csepeli Hírmondó. A

lapban Borbély Lénárd, új polgármesterként köszönetet mondott a választásokon való „nagyarányú részvételért”, miközben több, mint 22 %-kal kevesebben vettek részt a szavazásokon, mint a tavaszi országgyűlési választásokon. A Csepeli Hírmondó választások utáni első száma egyébként ott folytatta, ahol abbahagyta. A csúsztatások, hazugságok, elhallgatások a legfontosabb jegyei voltak változatlanságának: elhallgatták például az október 10-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen történteket is, azt, hogy közvetlenül a választások előtt, Vida István, a Csepeli Városkép Kft. igazgatója és Werner Péter, a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatója részére 21 havi prémium(!) azonnali kifizetését engedélyezték. A szeptember 25-i képviselő-testületi ülésen, megbízatásuk határidejének lejárta előtt, öt esztendőre(!) ismét kinevezték a két vezetőt, az október 10-i ülésen pedig megjutalmazták őket. A fejenkénti  ~ 10,5 milliós összeg kifizetését az előterjesztő Németh Szilárd semmivel sem indokolta. Arról sem írt a lap, hogy ugyanezen az október 10-i testületi ülésen, 11 millió forintos támogatást szavaztak meg a nagyszalontai Asociatia Fidem Egyesület részére, miközben jelentős csepeli civil szervezetek, alapítványok évek óta egy fillér anyagi támogatást sem kaptak.

Az újonnan megválasztott képviselő-testület október 30-án tartotta alakuló ülését. Az ott hozott döntések sem férhettek be az éves összegzésbe, talán, mert nem illik velük dicsekedni, vagy ártanának a polgármester körül alakuló dicsfénynek. Mi történt? Az ülésen, többek között, jóváhagyták az új munkabizottságokat, amelyekben az ellenzék nem kapta meg az arányos képviseletet. Az előző ciklushoz képest majdnem megkétszerezték a bizottsági elnökök és tanácsnokok havi tiszteletdíját 355.253 Ft/hó-ra (!), majd rögtön gondoskodtak arról, hogy minden fideszes megkapja a legmagasabb tiszteletdíjjal járó tisztségeket, hogy működjön a szavazógépezet.

Miért nem szerepeltek ezek a tények, események a Csepeli Hírmondó „Egy év Csepelért” című összeállításában? Úgy látjuk, Borbély Lénárd polgármesternek és társainak nem érdeke a korrekt, tisztességes tájékoztatás. Vajon mitől vagy kitől félnek?

A csepeliek ennél többet érdemelnek!

A következő napokban, hetekben ‑ erőnkhöz, lehetőségeinkhez mérten ‑ olvasóink elé tárjuk a csepeli önkormányzat jelenlegi vezetői által egy év alatt elhallgatott, eltitkolt  információkat.

Folytatjuk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr308018513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása