CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit titkoltak el Csepel mai vezetői a csepeliek elől egy év alatt? – 2. rész

2015. október 28. 05:57 - csú

titok-2a_1.jpgA kerület 2014-ben megválasztott polgármestere a voksolás első évfordulóján nyilatkozott a városvezetők közpénzen fenntartott hivatalos szócsövének, a Csepeli Hírmondónak. Borbély Lénárd a lap október 15-i számában két oldalas riportban fejtegette: „Sikeres volt az első évünk”. A kéthetente megjelenő lap azonban ennyivel nem elégszik meg, ha a sikerpropagandáról van szó. Pénz, paripa, energia nem számít…A szócső az „Egy év Csepelért” címmel készített nyolc oldalas mellékletében leltározza fel az eltelt esztendő eredményeit. De csak azt, amit Borbély és udvartartása annak tart, azon kívül semmi mást. Blogunk ezért  12 részes, hiánypótló sorozatot indított, amelyben bemutatjuk, mi az, ami kimaradt a közpénzen gyártott sikertörténetből. 

A második rész:

2014. NOVEMBER

Alig fejeződött be az alakuló ülés Borbély úr máris hozzákezdett a tisztogatáshoz. Elbocsátotta Kernné dr. Kulcsár Dórát, a hivatal aljegyzőjét és négy munkatársát. Nem tudjuk van-e összefüggés a választás eredménye és az elbocsátás között, mindenesetre érdekes, hogy az aljegyző asszonyt még Németh Szilárd volt polgármester nevezte ki, 2011-ben. Az azóta eltelt időszakban tovább csökkentette a polgármesteri hivatal létszámát, állami és helyi szakmai, pénzügyi helyzetre hivatkozva. Míg 2010 végén a hivatalban 203 fő dolgozott, a 2014. évi terv 149 fő volt, idén pedig, már Borbély úr polgármestersége alatt csak 139 főt kívánnak foglalkoztatni, úgy, hogy közben éppen Ő növeli a közvetlenül „aládolgozó” Polgármesteri Kabinet (2010 előtt „politikai munkatársak”- nak nevezték), létszámát. Megválasztása előtt egyébként azt ígérte: „folytassuk közösen!” 

A fenti ígéretnek mondott ellen a november 4-i felvonulásuk is, amely egyértelművé tette, hogy Borbély Lénárd folytatja Németh Szilárd megosztó politikáját, hitelteleníti a mostani évértékelőjében mondottakat: „…az a fontos, ami mindannyiunkat összeköt…összefogunk…minden csepeli őszinte, becsületes, sikert hozó polgármestere akar lenni”. A felvonulás előtti beszédében ugyanakkor Németh Szilárd fontosnak tartotta, hogy felelevenítse Wittner Mária 2001-es(!) parlamenti felszólalását, amelyben a képviselő asszony „szocialista köntösbe bújt hóhérokról” beszélt, majd hozzátette: „soha nem lesznek képesek , hogy a magyar nemzet felemelkedése érdekében cselekedjenek,….erkölcsi hullák”, s végül megkérdőjelezte parlamenti tagságuk jogosságát is. Borbély úr meg tapsolt hozzá. 

Ezen a napon kezdődött, a 2006-ban felállított 56-os, közmegegyezésen alapuló emlékmű „mondandójának felülírása” is, amely a 2015. október 23-i „emlékmű” felállításával fejeződött be. (Lásd, a blogunkon október 24-én megjelent „A csepeliek átverésére, provokálására használták az ’56-os megemlékezést a csepeli fideszes városvezetők” című írást) Tehát minden a régi, Csepelen a helyzet változatlan, Borbély Németh nyomdokain haladva, tudatosan osztja meg a csepelieket. 

A november 27-i képviselő-testületi ülésen adócsökkentést/adóemelést hajtottak végre, a beígért adócsökkentés helyett. Borbély úr a testületi ülésen arról beszélt, hogy „bezzeg a szocik 2007-től 50 %-kal emelték az építményadót.” Ezzel szemben a testületi ülésen 2014-hez képest 2015. január 1-től csökkentették ugyan az építményadó mértékét az 500 m2 alatti építmények esetében, ezek azonban még így is magasabbak, átlagban 27,7 %-kal, a 2007. évi adómértékeknél. Az 500 m2 feletti építményeknél azonban emelték az adót, ami ezzel a 2007. évinek 156,8 %-ára(!) növekedett. Egyértelmű, hogy az iparűzési adó nagy részét megtermelő nagyvállalatokra teszik a kisebb vállalkozóknál bevezetett adócsökkentésből keletkező hiány pótlását. Emellett január 1-től 20,3 %-kal(!) növelték az általuk bevezetett telekadó mértékét. Ennyit a polgármester választási ígéretéről, amit Csepeli Hírmondó mostani évértékelőjében a lap szerkesztősége így jelentetett meg: „Könnyítettünk a csepeli vállalkozások adóterhein”

Novemberben a Csepeli Munkásotthon több országos szintű kulturális rendezvényét hallgatta el a Csepeli Hírmondó (VIII. Országos Öregtáncos Találkozó, Táncdráma a Holokauszt 70. évfordulójára, X. Vass Lajos népzenei Kárpát-medencei verseny döntője), bizonyítva ezzel, hogy Borbély úr folytatja Németh Szilárd Munkásotthon ellenes magatartását, választási ígérete („Felvirágoztatjuk a Csepeli Munkásotthont”) ellenére is 

Miért nem szerepeltek ezek a tények, események a Csepeli Hírmondó „Egy év Csepelért” című összeállításában? Úgy látjuk, Borbély Lénárd polgármesternek és társainak nem érdeke a korrekt, tisztességes tájékoztatás. Vajon mitől vagy kitől félnek?

A csepeliek ennél többet érdemelnek! Ezért a következő napokban, hetekben ‑ erőnkhöz, lehetőségeinkhez mérten ‑ olvasóink elé tárjuk a csepeli önkormányzat jelenlegi vezetői által egy év alatt elhallgatott, eltitkolt  információkat.

FOLYTATJUK

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr728022830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kese 52 2015.10.28. 17:23:22

Csak így tovább. Le kell leplezni a hazug, álszent, demagóg politikusokat. Minden be nem tartott ígéretet nyilvánosságra kell hozni mindegy, hogy az önkormányzat vagy a fidesz részéről hangzott el.A visszaélésékről is tájékoztatni kell a választó polgárokat, hogy tudják milyen korrupt hatalom van jelenleg Mo-on országos és helyi szinten is Készülni kell a 2018-as választásokra. Időben kell lépni mert kapkodás lehet a végén. Aktivistákat,pártoló tagokat kell gyűjteni, hogy legyen elég támogatónk. Tudom nem könnyű de csinálni kell kitartással, szívósan. Remélhetőleg meg lesz az eredménye
süti beállítások módosítása