CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Focialista Magyar Köztársaság lebukásokkal, cáfolatokkal

2015. november 10. 03:54 - csú

cirkusz-777.pngAzt hiszem, itt valami nagyon elgurult, és az nem a labda. Eseménydús hetünk volt, azzal kezdődött, hogy a demokrácia egyik legismertebb bajnoka, Pintér Sándor jogszabálymódosítást vezetett elő. Eszerint a sajtóban kötelező lehetne kémeket foglalkoztatni. Pontosabban foglakoztattatni, mert a besúgót a szerkesztőségnek kellene fizetnie. (Hamar megtanulnák ezek a titkosizék, milyen lehet ellenzéki lapnál egzisztálni.) De ez legyen az ő bajuk, mi innentől kezdve gyanakvás nélkül figyeljük az összes friss jelentkezőt, ami nyilván egyik célja volt Pintérnek.

A tervezetet egyébként megcáfolták, de ahhoz képest komoly apparátus készítette, sok oldalon át, ne mondjuk: szakmai alapon. Amikor kiderült, az Orwell-kormány rettentő hamar elmesélte nekünk, hogy itten félre- és melléértés történhetett, szándék ferde soha nem volt. A leírt, amúgy kristálytiszta szavakat – mint mindig – megint a balliberális sorosisták értették félre készakarva.

Hivatalosan nem lesznek hát kémek az újságnál. Hogy nem hivatalosan lesznek-e? Nos, ezzel számoljon el az, akinek azon az oldalon még van lelkiismerete. A kormánykommunikáció most abba öli mérhetetlen pénzügyi erejét, hogy letagadja.

Hanem jött a hét másik csudája, a kötelező focioktatás. Ezt is megcáfolták, de  ha szabad mondanunk, amit róla olvashattunk, picit aljasabb, kártékonyabb az előbb említettnél, amennyiben gyermekeinket veszi célba.

Első elemitől 18 éves korig lenne kötelező a kormányfő labdázásának tanulmányozása. (Rágondolni is őrület, mi lesz azokkal, akiket kötelező 16 éves korukban kihajítanak a rendszerből.)

Elolvastam az EMMI ötvenoldalas tanulmányát egyebek mellett a kislányokra is vonatkozó tudásról, a „játékban átlós segítség nyújtásával üres területet teremteni a labdás és labda nélküli társának a labda birtoklása vagy a támadások építése és pontos befejezése érdekében”. Továbbá legyen képes „a kisleány a labda helyzetétől függően, átlós segítségnyújtással védekezni”.

Vicc lenne egy komplett apparátus sok heti teljesítménye a „magas cél” érdekében?

Nem tudok belekukucskálni a döntés-előkészítők-hozók fejébe, mert nincsen éjjellátó szemüvegem, mégis azt gondolom: Balog Zoltán nagyon sötét! Agytestnevelés kéne, a fenébe is! Tényleg elég a felnövekvő nemzedéknek a foci-éneklés-hittan kombó? Informatika, gazdasági ismeretek, természettudomány, valódi történelem, édes anyanyelvünk, irodalmunk mind smafu?

Rettentően lehetne viccelődni a focialista Magyarország meggárgyultságáról, de valahogy nem esik jól. Ráadásul – lásd sajtókém-törvény – ezt a tervet is letagadták időközben. De attól még mindet bevezetik, senkinek ne legyen kétsége.

Viszont időközben azt is olvasom, hogy megszüntetik a gimnáziumi képzést Győr egyik legnépszerűbb, két tanítási nyelvű középiskolájában, ahol jelenleg ötszáz gimnazista tanul. (A döntést, amit később természetesen cáfoltak, Borkai Zsolt, a város fideszes polgármestere is helytelennek tartja.) Majd még külföldiül tud, és lelép az a nyomorult gimnazista...

Forrás: Veress Jenő

 (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr48066248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása