CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A pitiánerek

2015. november 12. 04:26 - csú

pasztor_bela_veresegyhaz_pm_50_eve.PNGPest megye díszpolgári címére terjesztette fel Pásztor Bélát (képünkön) a megyei közgyűlés DK-s képviselője. Kezdeményezését 35 – zömmel fideszes - településből 21 támogatta.

Pásztor Béla bátyám, ha szabad így mondanom - mert aki egyszer is találkozott vele, így mondja - megszakítás nélkül 50 esztendeje Veresegyház vezetője. Tanácselnökből lett polgármester, s valamennyi választáson elsöprő volt a többsége. Valamit tud, és, amit tud, azt faluja-városa fél évszázada méltányolja.

Díszpolgári kitüntetését mégis lesöpörték a Fidesz és a Jobbik egyetértésével. Hiába mondja az írott, és íratlan szabály, hogy a többség akarata dönt, ezúttal is a buta politika lépett elő. Pásztor egyedül nagyobb támogatást élvezett, mint a másik nyolc jelölt együtt, mégsem volt rá érdemes. A Fidesz szerint, mert aktív politikai szereplő, a Jobbik szerint, mert a pártállami rendszerben is közfeladatot látott el.

Pásztor nem lehet díszpolgár, mert legutóbb a fideszes jelölt ellenében 87 százalékos többséggel választották meg.

Szvorák Katalin, a díjakkal bőkeblűn dekorált népdalénekes kapta meg az elismerést, aki nyilván sokkal többet dalolt pátriájáért, mint Pásztor. Ő énekelni nem is tud, pedig Fidesz-rendezvényeken jól jönne az ilyesmi… Csupán egész életét szentelte (szűkebb) hazájának.

Ahogyan sokan helyesen jegyezték meg: egy fél évszázada regnáló városvezetőt díszfogadáson látna vendégül a köztársasági elnök – épeszűbb országokban.

Béla bácsi persze aligha vágyik az államfői nasira. Neki a mai mellőzöttsége is igazolás, hogy amit csinál, nagyon jól csinálja...

Veress Jenő

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr408066170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása