CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egyre közelebb a célhoz és a Várhoz

2015. december 08. 02:25 - csú

orban_a_koronaval.jpgAhhoz, hogy Orbán Viktor meg akarja kapni a Sándor-palotát, soha nem fért kétség. Láttuk még a múlt század végén a házat, ahol a Széchenyi-portré is ott várta a majdani lakót a miniszterelnöki dolgozó falán, és el tudjuk képzelni a csalódást, amikor a választási vereség megakadályozta a várva várt beköltözést.

Marketingszempontok is vannak a világon: a honvédő háború felkent hőse mégsem ronthat fel az első adandó alkalommal a Várba, mint magáról megfeledkezett óvodás a karácsonyfához – meg kell az egészet konstruálni.

Ez zajlik már hatodik éve. Akárcsak a mesebeli farkas a kismalac házát, úgy foglalta vissza Orbán a Sándor-palotát. Betett egy lábat: meghirdették a palota múzeumtalanítását, hauszmanni formájának visszaállítását. Jött még egy láb: a karmelita kolostort helyreállítják a Miniszterelnökség számára, ó, hát persze, ott fog dolgozni Orbán is.

Következett két mancs: két minisztérium felköltözik a Várba. És akkor már tényleg csak az éhes száj volt hátra: a miniszterelnöki szócső mintegy mellékesen  be is jelentette, hogy a kormányfő visszakapja majd a Sándor-palotát.

Hála istennek, eljutottunk végre idáig. Így már csak egy kérdésünk maradt: nem lehetne ezt a cirkuszt elhagyni, s szimplán bemasírozni a Várba? (nol)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr508142078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása