CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért nem tarthattak megemlékezést a csepeli tragédiáról az iskolában?

2016. január 08. 05:34 - csú

Olvasónktól kaptuk a következő hírt, amit változtatás nélkül közlünk:

takacs_joskaek_suli-reszlet-529.jpgtakacs_joskaek_emlektabla.PNG„Már megemlékezni sem lehet Takács Józsefről és Papp Lászlóról, a 2009. január 7-én meggyilkolt két csepeli emberről – Csepelen, a gyilkosság helyszínén, a Széchenyi u. 93. sz. alatti volt alapítványi iskolában felállított emlékfalnál (képünkön). Az iskolát működtető HETA Alapítvány ugyanis, amely bérelte az önkormányzattól az épületet, január 4-én, a szerződés közelgő lejárta miatt, visszaadta az épületet az Önkormányzatnak. Ennek kapcsán a polgármesternek írt levélben – többek között –, az alábbiakat írták:

Az épületben található a 2009. január 7-én tragikus körülmények között elhunyt Takács József és Papp László mementójára állított emlékfal. Az áldozatok ebben az épületben nagyon sokat dolgoztak a hátrányos helyzetű, társadalmilag leszakadt rétegből érkező valamint a sajátos nevelési igényű gyerekekért, tanulókért. Ezért úgy gondoljuk, és egyben felajánljuk, hogy az emlékezés fala ebben az épületben maradjon a jövőben is, hiszen a két kiváló kolléga munkássága és az iskola épülete egymástól elválaszthatatlan. Kérésünk mindössze ezzel kapcsolatban annyi marad, hogy minden évben a tragédia napján, előre egyeztetett időpontban, elhelyezhessék itt a családtagok, barátok, kollégák az emlékezés virágait.

A november 19-én írt levél ezen részére válaszolva, Borbély Lénárd, december15-én, a következőket válaszolta:

Levelében, néhai Takács József és Papp László mementójára állított emlékfal látogathatóságával kapcsolatban, tájékoztatom, hogy Önkormányzatunk – ahogyan tette ezt eddig is – méltó módon kíván megemlékezni Takács József iskolaigazgató, valamint Papp László tanár emléke előtt és e tisztelgés lehetőségét a jövőben is lehetővé fogjuk tenni a csepeliek, a család, a barátok és a kollégák számára.

Az Alapítvány vezetése, ennek alapján 2016. január 7-én, 14.00 órára készítette elő a megemlékezést, meghívta a családtagokat, a volt kollégákat, ismerősöket, barátokat. A megemlékezés napján azonban megtudták: az épületben nem tarthatják meg a megemlékezést, az épület kezelésért felelős Csepeli Városgazda Zrt. kivezényelt munkatársának 14.00 órakor be kell zárnia a kapukat.

A megemlékezés elmaradt, a 14. 00 órára megjelenteket, közöttük Takács József és Papp László családtagjait, az Alapítvány kuratóriumi elnöke tájékoztatta a történtekről, kiosztotta  az önkormányzattal történt levélváltás dokumentumait, majd arra kérte őket, kössék oda virágjaikat az iskola kerítésére.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr338250400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása