Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

április 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Hova tűnt Csepel polgármestere ?

2016.01.17. 05:59 csú

borbely-abel-morovik.PNGA közmeghallgatás láthatatlan emberei, Csepel hivatalos vezetői

Miként korábban beszámoltunk róla, Borbély Lénárd, Csepel ittas vezetéssel tetten ért fideszes polgármestere január 15-i  közmeghallgatásra hívta a csepelieket még január 8-án.

kozmeghallgatas-metrans-20160115.PNGA  közmeghallgatás láthatóan felbosszantott csepeli közönsége

A téma a Metrans Kft hamarosan meginduló Nagy-Duna parti beruházása, a veszélyes, mérgező anyagok tárolásával, átrakásával is foglalkozó létesítmény volt.

A közmeghallgatás napjára, péntekre, január 15-re a  polgármesteri meghívót eldugták az önkormányzat internetes szócsövén, a csepel.hu -n, Borbélyt pedig mintha a föld nyelte volna el összes fideszes vezetőtársával, mameluk képviselőjével együtt. A jegyzőt dobták oda túszként maguk helyett a kérdések tucatjaira választ váró közönségnek.

A helyi fideszes papagájkommandó vezérének, a hazugságáról bírósági döntéssel elhíresült Ábel Attila alpolgármesternek a blogján, a csepel.infón valaki azt írta, hogy Borbély és csapata egérlyukba bújt a csepeliek elől. A hírt mi sem megerősíteni sem megcáfolni nem tudjuk. Tény, ami tény: Borbély és állandó tettestársai nem merték betenni lábukat a polgármesteri hivatalban tartott közmeghallgatásra. Horváth Gyula baloldali önkormányzati képviselő, a DK csepeli szervezetének elnöke a történtekről többek között ezt írja a Facebookon:

Kiderült, hogy a konténerátrakóra anélkül, hogy erről az érintetteket tájékoztatták volna, hónapokkal korábban kiadták az építési engedélyt! Most ennek kibővítésére, veszélyes konténerek felbontása, tárolása miatt van közmeghallgatás. A megszerzett írásos anyagban Toxikus felhők, Tócsatüzek, halálozási számok, mérgezések szerepelnek esetleges veszélyforrásként. Vegyész szerint akár 5 kilométeres körzetben minden életet kiolthat a kiosztott írásban szereplő vegyi anyag némelyike, szélsőséges havária esetén. Ez után már a közlekedés ellehetetlenülése, a házak értéktelenedése, a kártérítés lehetősége senkit se érdekel!
Most már a lét a tét! Ezért is volt érdekes, hogy a jelenlévők - kérdésemre - egyhangú szavazással utasították el a terminál megépítését és szintén egyhangú kézfeltétellel szavaztak amellett, hogy ez ügyben írjanak ki helyi népszavazást!

A résztvevők közül sokan, az anyagból azt olvasták ki, hogy Csepel lelketlen vezetői elárulták polgáraikat! A polgármester megszegte esküjét, nem követte azokat az előírásokat, amiket be kellett volna tartania és tartatnia. Nem, vagy csak későn tájékoztatta a népet, és maga döntött a sorsukról, nélkülük! Ennek a következményétől félt, ezért nem mert megjelenni az általa összehívott közmeghallgatáson!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr968278678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.