CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A tömeg kinevette, kifütyülte az Orbán-kormányt és öt perces néma csönddel figyelmeztetett: elég volt!

2016. február 13. 13:44 - csú

pedagogustuntetes-2016-02-13-nepszava.PNGSzombat délelőtt 11 órára hatalmas tömeg gyűlt össze a Kossuth téren demonstrálni az Orbán-kormány tanárokat és a diákokat egyaránt lehetetlen helyzetekbe kényszerítő oktatási rendszere ellen. 

12:55 Az esemény a Szózattal véget ér, ám Sándor Mária kérésére a résztvevők öt percig néma csendben álltak a Kossuth téren. Dermesztő élmény. „Isten áldjon, Magyarország!"

Két hét alatt ez a második nagy tüntetés. Február 3-án Miskolcon ötezer ember vonult fel a Hősök terén szolidaritását nyilvánítani azzal a mozgalommal, amely a városi Herman Ottó Gimnázium januári nyílt levele után követelt változtatásokat a jelenlegi oktatási rendszer visszásságainak a felszámolásáért.

A tüntetés eseményeiről, hangulati hullámzásáról, az elhangzott beszédekről a nol.hu percről percre szóló tudósítását ITT KÖZÖLJÜK

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr248387092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása