CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli HÉV és a demokrácia megcsúfolása Csepelen

2016. február 26. 05:59 - csú

borbely_lenard-x3.PNGÉrtesülésünk szerint Borbély Lénárd (képünkön), Csepel polgármestere és a fideszes önkormányzati képviselők tegnap  nem sokkal este hat óra előtt megakadályozták, hogy a csepeli képviselő-testület a csepeli HÉV várható sorsáról, helyzetéről, a megszüntetés megakadályozásáról tárgyaljon.

Miként korábban részletesen beszámoltunk róla, Hudák János, PM-es önkormányzati képviselő – Borbély úr képtelenebbnél képtelenebb megnyilvánulásaival szemben – egy konkrét előterjesztést nyújtott be, amelynek a célja és a címe is az volt, hogy A csepeli képviselő-testület álljon ki a HÉV fejlesztése mellett! A polgármester napirendre sem tűzte a javaslatot.

Hudák János ennek ellenére tegnap a képviselő-testületi ülés elején ismét javasolta a HÉV ügyének megvitatását, hozzátéve, hogy az előterjesztést az összes képviselőnek elküldte, tehát azt ismerik, van miről párbeszédet folytatni, lehet nyílt színi vitát folytatni. A polgármester ezt megtagadta, a vitát megakadályozta. A párbeszédről annyit mondott, hogy az majd akkor lesz, ha Hudák János először nála kopogtat…Borbély úr kétségbe vonta azt is, hogy széles társadalmi tiltakozás állna a HÉV megszüntetése ellen fellépő kezdeményezők mögött. Itt azért már érezhette a polgármester, hogy elvetette a sulykot. Ígéretet tett:

ha Hudák János elé teszi a HÉV-védők által aláírt íveket, akkor ő, mármint  Borbély Lénárd polgármester rendkívüli képviselőt-testületi ülést hív össze. A fideszes mamelukok szó nélkül leszavazták Hudák János kezdeményezését.

Az viszont már biztos, hogy ha Borbély úron és kompániáján múlik, akkor sem Hudák János, sem más ellenzéki képviselő az SZTK előtti területen nem fog aláírást gyűjteni, mert a polgármester egy rendeletmódosítással megakadályozta. A közterület-felügyelők  ‑ nyilván nem saját maguktól, saját szórakoztatásukra ‑ már eddig is épp eleget vegzálták a csepeli ellenzéki képviselőket a piac és az SZTK környékén. Most már papírjuk is lesz az ellenzékiek elzavarásához...

A Dagi csárda újabb és még újabb, közpénzzel történő hízlalásáról, és arról, hogy Borbély úr miként gúnyolódik az idős emberek szorult  helyzetén, valamint a helyi demokrácia megcsúfolásának további fejleményeiről a későbbiekben számolunk be.

anzágo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr568420064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása