CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Németh Szilárd féle birkózószövetség megfosztotta bajnoki címétől az erzsébetieket, és így Csepel nyerhetett

2016. február 27. 01:51 - csú

birkozas-nemeth-bacsa_peter.PNGFegyelmi vétség miatt megfosztotta csapatbajnoki címétől az ESMTK-t a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ), amelynek döntése alapján a Csepel lett az aranyérmes.

Novemberben óriási csatában az ESMTK nyerte a csapatbajnokságot a Csepel és a Vasas előtt, ám később óvás miatt a pesterzsébetiek és a csepeliek külföldi versenyzőinek engedélyét is vizsgálta a szövetség.

Az MBSZ tájékoztatása szerint az elnökség  helyben hagyták a korábban, első fokon hozott döntést, amelynek értelmében az ESMTK a pontlevonás miatt elveszítette aranyérmét. Az új bajnok a Csepel, a második az ESMTK, a harmadik pedig - változatlanul - a Vasas.

Az elnökség mindkét klub esetében megállapította a fegyelmi vétséget bizonyos versenyzők engedélye kapcsán. A testület álláspontja szerint a Csepel jóhiszeműen járt el, mert az engedélyek valósak, az ESMTK birkózóinak papírjai viszont hamisak, ezért esett más elbírálás alá a két klub.

A szövetség elnöksége a jóhiszeműséget és a tevőlegességet nem vizsgálta az ESMTK részéről, mivel ez nem tiszte a hamis papírok kapcsán, viszont bejelentési kötelezettségének megfelelően a nyomozó hatóságokhoz fordul. Az esetleges nyomozás után akár további szankciók szabhatók majd ki. 

A birkozószövetség elnöke amúgy az egykori csepeli fideszes polgármester és rezsibiztos, Németh Szilárd. (444.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr748422384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása