CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi bűzlik a Borbély Lénárd vezette csepeli polgármesteri hivatal körül?

2016. február 28. 05:59 - csú

kt-fidesz-2014-tol.PNGHorváth Gyula, a DK helyi elnöke, a csepeli önkormányzat baloldali ellenzéki képviselője megdöbbentő és elképesztő beszámolót készített a csepeli képviselő-testület február 25-i üléséről, amelynek egy részéről (A csepeli HÉV és a demokrácia megcsúfolása címmel), már blogunk is  adott tudósítást.  Most Horváth Gyula írását közöljük:

Naftalinszagú pufajkás. Ezzel a jelzővel illetett Borbély Lénárd a csütörtöki Képviselő-testületi ülésen.

Megígértem neki, hogy nem jelentem fel! Megjegyzését ugyanis felkészületlenségének, butaságának és jól megérthető indulatának tulajdonítottam. Borbélynál az verte ki a biztosítékot, hogy a Kt. ülésen felolvastam a Bíróság határozatát. Ebben arról értesítettek, hogy bűncselekmény hiánya okán, megszüntették a velem szemben Borbély megbízásából indított magánvádindítványt.

Erre lett ideges, az amúgy is rossz fizikai állapotban lévő Borbély, és ragadtatta magát a címben szereplő megjegyzésre. Együtt érző támogatásra talált a közönség soraiba beapplikált „hangulatbrigád” körében. Tapsot és kacagást kapott jutalmul Sághi Jenőtől és Vida Istvántól.

Volt, aki a kádári időszakban a Fidesz által „erőszakszervezetnek mondott” rendőrségnek volt a tagja, és volt, aki párttitkárként üzemelt. Manapság meg az „antikommunista komité” Fideszt segítő „tartóoszlopai”.

A megbokrosodott polgármester szárnyalása azonban ezek után is folytatódott.

A közterületek rendje, címet viselő előterjesztésében kitiltotta a Görgey térről az ott előszeretettel kitelepült pártokat. A „rendre” hivatkozva, tiltja meg a másként gondolkodók megjelenését. Pákozdi képviselő felvetésére, amiben az orvosi ügyeleten zárva tartott WC miatt háborgott az orvos igazgató a bedagadt ajtó esetével "etette" a felvetőt. A lényeg, hogy takarodjanak a közterületről is az ellenzékiek!

Újra százmilliós nagyságrendben támogatná az eddig is bőkezű mecénásnak számító Borbély a BRFK-t és a kerületi rendőrséget. Az ülésen egyik szervezet sem képviseltette magát. Ez újfent felbőszítette Borbélyt. Ingerült, epés megjegyzések közepette szólta le a háládatlanságukat, és az udvariatlanságukat. Az fel sem merült benne, hogy azért maradtak távol a rendőrök, mert Borbélynak folyamatban lévő ügyei vannak nyomozati szakaszban.

Nem csak a rendőröknek, de másnak is feltűnt a polgármester kimagasló, bőkezűsége. Egyesek némi malíciával odakövetkeztettek, hogy így kívánja a folyamatban lévő ügyeihez a”hatósági szimpátiát” magának megszerezni. Na, ehhez nem akart partnerként mutatkozni, (nagyon helyesen) a rendőrség. (Most amikor egy Fideszes önkormányzati rendvédelmi bizottsági elnök ül gyilkosság gyanúja miatt előzetesben, nem véletlen a rendőrség óvatos távolságtartása. De talán Borbély nyomulása sem!)

Negyedmilliárd forint közpénzt kíván a csepeli, - ittas vezetésen kapott - polgármester költeni egy új „orbitális kocsma” létrehozására. Oda akarja építtetni, ahol már három kocsma becsődölt! A Királymajorba a „Dagi” helyére! Sokaknak rejtély, hogy mi a fenének egy önkormányzatnak kocsmára meg háló szobákra közpénzt költeni? Ez mindenhol a befektetői magántőke területe és egyben az ő kockázata is. Hát itt van a kutya elásva! Ezért, nem is invesztál a magántőke a „Dagiba”.

Nem látják, hogy a befektetett tőkéjük, valaha is megtérülne. Ez aztán a legkevésbé érdekli Borbélyt, meg a Fidesz képviselőit! Félő, hogy a befektetés után hamarosan ez az intézmény ebek harmincadjára kerül, és tönkremegy. Aztán egy szép napon azt vesszük észre, hogy egy Fidesz fan tulajdonát gyarapítja a közpénzen épített vigalmi mű.

Az se lesz meglepetés, ha olyan képviselő vásárolja meg, akinek a vagyonbevallásában egyébként a templom egerétől kért kölcsönön kívül semmije sincs! Ebből adódóan a csepelieknek nem marad belőle más, mint az elveszett kétszázötvenmilliójuk utáni bánat! A Fidesz ismeri és az egész országban működteti ezt a rendszert, most már Csepelen is rákaptak.

A polgármester nem engedte, hogy a testület tárgyalja a METRANS beruházás ügyét, és a csepeli HÉV megszüntetésének dolgát. Úgy véli, amit nem enged tárgyalni, az nincs! Egyedül rá tartozik, hogy hogyan változtatja alakítja, saját elképzelése szerint a Csepeliek életét. És ha már a naftalin szaggal kezdtük, a bűzzel kell befejeznünk. Nagyon bűzlik minden a Borbély vezette hivatal körül! Egyszer elviselhetetlenné válik!

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr598424430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása