CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Most még csak figyelmeztettünk - Sztrájkoltak a tanárok

2016. április 15. 10:45 - csú

tanarsztrajk_figyelmezteto_-2016-04-15.PNGErre a napra még csak "figyelmeztető" sztrájkot hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, április 20-ra már egész napos munkabeszüntetés terveznek, annak ellenére, hogy a kormány mind a mai, mind a tervezett országos sztrájkot is minden erővel igyekszik ellehetetleníteni. Péntek reggel nyolckor   kezdődött és délelőtt 10 óráig tartott az első, kétórásra tervezett pedagógussztrájk, illetve a fekete pólós szimpátiatüntetés. A figyelmeztető sztrájkról készült képriport itt látható

A sztrájkolók arra akarják ráébreszteni a döntéshozókat, hogy semmi sincs rendben a közoktatásban,  a főként

a kormány baráti szervezeteiből, valamint az államhoz több szállal is kötődő intézmények képviselőiből verbuvált köznevelési kerekasztalon felvetett javaslatok - amelyeket kormánykörökben előszeretettel neveznek eredményeknek - a legalapvetőbb problémákat alig vagy egyáltalán nem orvosolják.

A Klubrádió tudósítója reggel 9 órakor jelentette, hogy mintegy 100-an gyülekeznek a zuglói Teleki Blanka Gimnáziumnál, békés, de elszánt hangulatban, vagyis többen megerősítették, hogy kitartanak, mert nagyon fontos az az ügy, ami miatt sztrájkba léptek a tanárok.  A gimnázium ablakában megjelent egy nagy felirat, amin az olvasható, hogy TANÍTANÉK, illetve az is, hogy GYÓGYÍTANÉK. Pukli István igazgató, a rebellis tanerők egyik illusztris képviselője, illetve a Tanítanék mozgalom egyik elindítója Facebook-oldalára ezt a képet a rakta ki:pedagogus_sztrajk_teleki.PNG

A vs.hu arról számot be, hogy a fővárosi Péterfy Sándor Utcai Kórháznál húsz-harminc egészségügyi dolgozó és szimpatizáns – köztük többen vidékről érkeztek – „Sándor Mária és társai” feliratú pólóban fekete szalagokat kötött a kerítésre. (Forrás: Népszava)

További hírek, tudósítások, vélemények a mai kétórás pedagógus figyelmeztető sztrájkról ITT LÁTHATÓK

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr948629866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása