CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Népirtás Magyarországon: 72 éve, ezen a napon kezdődött a deportálás

2016. április 16. 05:59 - csú

holokauszt-777.pngMagyarországon 72 évvel ezelőtt, 1944. április 16-án kezdődött a magyar faji törvények alapján zsidónak minősített magyar állampolgárok, a vidéki zsidóság deportálása  a náci Német Birodalom koncentrációs táboraiba, halálgyáraiba. A több mint hét évtizede megtörtént tömeggyilkosságot, a népirtást jelenleg szemérmesen holokausztnak nevezik, hazánkban ma ennek van emléknapja.

Blogunk most Fahidi Éva portréját mutatja be. Néhány részletet láthatunk a magyar-német kooperációval végbe vitt kegyetlenséghez vezető útról, és arról:  egy fiatal magyar lánynak mit kellett kibírni, hogy életben maradjon, túlélő legyen, aki most elénk tárja történetét:

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr428603748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.04.17. 09:09:39

csepel.info/?p=48572#comment-270625 “A Fidesz alelnöke Csepelen emlékezett a holokauszt magyarországi áldozataira”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.

2016. április 17., vasárnap - 09:05

Németh Szilárd 2016. április 16-án miért a Nefelejcs utcai izraelita temető külső falánál helyezte el a gyertyáját? Jelen voltak rajta kívül az alpolgármesterek, a fideszes önkormányzati képviselők és fideszes szimpatizánsok. Borbély úr nem ért rá?

Úgy látszik a hitközséget nem értesítették, mert gondolom akkor beengedték volna őket, hogy belül tehessék le a gyertyáikat! Nem hiszem hogy nincsenek beszélőviszonyban, tekintettel arra hogy a munkásőrparancsnok Zoltai Gusztávnak is jólfizető tanácsadói állást adtak!
süti beállítások módosítása