CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit nyomnak még le a megdöbbent egészségügyi államtitkár torkán?

2016. április 19. 03:00 - csú

libatomes.PNGEnnél a kormánynál már semmi nem meglepő. Még akkor sem, ha az egészségügyi államtitkár folyton csodálkozik. Nem rég például azon lepődött meg, hogy miért beszél Rogán Antal össze-vissza az egészségpénztár megszüntetéséről, mikor ő még mindig úgy tudja, van egy halvány esély az ágazat alapintézményének a megmentésére. Legalábbis, amikor reggel felkelt, még így állt a helyzet. Hát persze tudja ő - hogyne tudná -, hogy a Főnök és helytartói a nyugdíjfolyósítóval összevont társadalombiztosítási intézetet akarnak látni, besöpörve a már most is átláthatatlan méretű minisztériumba, de mivel alig sikerült kilobbizni valamit a nagy intézménybedaráló akcióban, még kicsit küzdene, már csak a látszat kedvéért is.

Persze beletörődik majd a gigamegoldásba is, amikor ott ülhet annak a feladatkupacnak a tetején, amit összehord neki a tavaszi szél. Istenem, így jártam - mondhatja csodálkozva, pedig nem is ezt vállalta. Kicsit (nem kicsit) átverték a fejét, amikor azzal hitegették tavaly októberben, hogy ő dönthet arról, mi történjen az ágazatban. Két hónapig el is hitte, hogy csinálhat valamit. Aztán a feje fölött eldöntötték, hogy egy kis intézményi átszervezés a világ legjobb figyelemelterelő hadművelete. Attól a perctől kezdve, hogy 70-80-90 hivatal, ugyanennyi ingatlan és több ezer alkalmazott a tét, a közvélemény máris ezen csámcsog és nem olyan pitiáner kérdésekkel foglalkozik, mint az egészségügy jövője, az orvosok és ápolók elvándorlása vagy épp a maradók béremelése.

A már nem is annyira újdonsült államtitkár vagy húsz újságíró előtt erősítgette, hogy még nem tudni a béremelés mértékét, de biztosan érezhető lesz, és mivel ettől függ az ágazat jövő évi költségvetése, annak az összegét sem tudja megmondani. És láss csodát! Közvetlen főnöke, az emberminiszter pár órával később bejelentette, hogy kész a 2017-es büdzsé, az egészségügyben többlépcsős béremelés lesz, vagyis a részletekről még tárgyalgatnak, de a keretet már rögzítették. Egyetlen feladat maradt, ezt letuszkolni az ágazatban dolgozók torkán. És ezen már senki nem csodálkozik, vélhetően még az egészségügyi államtitkár sem.

Gulyás Erika (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr58631960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása