CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Több tucat számítógép és laptop tűnt el a Parlamentből és az irodaházból

2016. április 20. 01:35 - csú

tolvaj.jpegMintegy kilencven számítástechnikai eszközt, köztük a Fidesz-frakció hét vadonatúj laptopját lopott ki a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból a rendőrség gyanúja szerint egy raktáros. Mindezt a legjobban őrzött magyar középületek kameráinak a kereszttüzében, mindenféle biztonsági ellenőrzés nélkül tehette meg a dolgozó, egy nő, akinek védője, Galsa Péter szerint a tavalyi teljes, mindent rendben találó leltár ellenére fellelt hiányt akarják ügyfelére rásózni. Az ügy nemzetbiztonsági kockázatokat is felvethet.

Nyomoz a rendőrség a Fidesz-frakció ellopott hét laptopjának ügyében – derült ki az Átlátszó birtokában lévő nyomozati anyagokból. A két HP, a két Toshiba és a három Lenovo idén március 3-án érkezett meg a Képviselői Irodaház raktárába, ám amikor egy hónappal később szerették volna megkapni a frakció tagjai, már nyoma sem volt a laptopoknak. Ezek együttes értéke a rendőrök megállapítása szerint

1,75 millió forint.

Az Országgyűlési Őrség mintegy 370 fős fegyveres testület. 2013. január elsejével hozták létre, akkor az évi működésére 2,3 milliárd forint állt rendelkezésre. Az őrség tagjai nem csak Kövér László házelnök védelméről gondoskodnak, hanem őrzik a Parlamentet, az Országgyűlés Irodaházát és az Országgyűlés Hivatalának intézményeit, de ők mutatják be díszegyenruhájukban az őrségváltást is a Kossuth téren.

A testület működésével kapcsolatban visszaélésgyanús dolgokról beszélt az Átlátszónak egy elbocsátott tiszt még tavaly szeptemberben. A nyilvánosságnak való „panaszkodását” az Országgyűlés Hivatalánál csak egy sértett ember bosszújának tartották.

További részletek ITT

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr298644948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása