CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli mutogatós kalandja az egészségüggyel és a cipőfűzéssel

2016. április 29. 05:59 - csú

00-1-eltorzult_arcunszil.pngA parlamentben folyó egészségügyi vitában Szabó Tímea, a PM alelnöke azt találta mondani Németh Szilárd fideszes képviselő (képünkön) hozzászólására reagálva, hogy  „ne vegye szájára Sándor Máriát, mert arra sem méltó, hogy az ápolónő cipőjét bekösse.” (csepeliek.blog.hu, 2016.04.28.) A Csepelen megbukott országgyűlési képviselő ugyanis, 2010 óta bevált szokásához híven, „az előző kormány felelősségét firtatta az egészségügyi rendszer állapotáért.”, azonban most rátett egy lapáttal. Sándor Máriát, a fekete ruhás nővért, az egyik leghitelesebb civil szereplőt is szájára vette.

Szerintem is nagy hiba volt a képviselő úrnak egészségügyi kérdésben  megszólalni, bár tudom,

a mindenhez értő politikusok egyikeként tartják számon országszerte, aki fideszes alelnökké választása óta, szeret mindenkit kiosztani, mert csak ő tudhatja a frankót. Neki ugyanis Orbán Viktor ezt a frankót mindig megüzeni. Túl azon, hogy most megpróbálta, lejáratni a Fidesz szavazók többsége által is támogatott ápolónőt, az elmúlt „nyócévezés” – ben sem volt igaza, arról nem is beszélve, hogy állandó visszafelé mutogatásával csak egyet bizonyít: nincsenek érvei „igaza” bizonyítására. A csepeli egészségügy fejlődéséért folytatott korábbi „munkássága” pedig hitelteleníti mondandóját.

Németh Szilárd rosszemlékű polgármestersége időszakában évente százmilliókkal csökkentették a csepeli SZTK önkormányzati támogatását. Az önkormányzat honlapján, a csepel.hu-n fellelhető, 2011-2014 közötti 4 év költségvetéseinek elemzéséből kiderül, hogy az önkormányzat fideszes többsége, a 2007-2010 közötti időszakhoz képest 32 %-ra(!) faragta le az egészségügyi intézmény önkormányzati támogatását. Mindezek miatt ugyanezen időszak alatt az intézmény vezetése a 2010 előtti évekhez képest, összesen ~ 40 % - kal kevesebb bevételből gazdálkodott, ami csökkentette a szolgáltatás színvonalát, növelte a betegek várakozási idejét, s hatással volt és van a csepeli emberek egészségügyi mutatóinak romlására. Valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy Németh úr 2014-ben Csepelen elvesztette az országgyűlési választásokat.

Németh Szilárd 2018 előtt más, nagyobb, már-már megoldhatatlan feladattal szembesül: méltónak kell lennie arra, hogy Csepelen befűzhessen egy cipőt. Sándor Máriáét…

vox

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr308671622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása