CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Sok régi május járt előttünk...

2016. május 01. 04:24 - csú

M U N K Á S O K!

bitangok-ezt_akartatok_biro_mihaly.jpgMájus elseje a munkásszolidaritás ünnepnapja. Mi is, Magyarország szervezett munkássága, régi hagyományainkhoz híven, május elsejét munkaszünettel ünnepeljük meg és  nyilvános gyűléseket tartunk, amely gyűlések szónokai május elsejének jelentőségét ismertetik. Azzal, hogy ezen a napon szüneteltetjük a munkát a gyárakban, műhelyekben, irodákban, annak a nagy gondolatnak kívánunk kifejezést adni, hogy céljainkban és a munkásság fölszabadítására irányuló harcunkban egyek vagyunk az egész világ proletariátusával. A jobb jövőbe, a munkásság fölszabadulásába vetett hitünknek adunk tehát kifejezést, amikor a világ szervezett munkásságával együtt ünnepeljük a munka ünnepét.

Ez a mi közös ünnepünk egyben annak a kifejezője, hogy a szervezett munkásság törhetetlen erővel halad a maga útján és vívja meg harcát kitűzött céljaiért, azért, hogy a munkást mindenütt megbecsüljék, hogy megfelelő kultúréletet élhessen és kellő védelemben részesüljön a kizsákmányolással és az életét fenyegető veszedelmekkel szemben. Egy a sorsunk, egy a célunk - ezt hirdeti május elseje, a világ munkásságának ünnepe. Készüljetek május 1-ének megünneplésére, hogy a munkaszünet nálunk is teljes legyen és ünnepünk impozáns módon folyjon le. Legyen méltó ahhoz a nagy gondolathoz, amelyet a május 1-i munkaszünettel kifejezésre juttatunk.

Népszava, 1923. április 27.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr798674428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása