CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli gyerekek ma hazatérnek a kórházból, a rendőrség nyomoz

2016. május 05. 13:17 - csú

mentok_a_kazinczynal-2016-05-04-_csepeli_strandos.PNGA fenti képen még a riadalom, a döbbenet órái érzékelhetők. Mára kiderült, a Kazinczy Ferenc általános iskola ötödikesei elhagyhatják a kórházat, és hazatérhetnek szüleikhez

Miként tegnap többször beszámoltunk róla, a csepeli Kazinczy Ferenc általános iskolából mentők szerdán harminckilenc  gyereket vittek kórházba miután a diákok rosszul lettek. A tömeges rosszullét előtt úszásórán vettek részt a tanulók a Csepeli strandon.  A mentők 16 kocsival vonultak ki az iskolához. Az 5. osztályos tanulók - két osztály diákjai - fejfájásra, szédülésre és hányingerre panaszkodtak. Valamennyiüket a Heim Pál Gyermekkórház toxikológiai osztályára vitték. Szerencsére   egyik gyerek sem volt életveszélyben.

 A diákokat éjszakára megfigyelésre bent tartották a kórházban. Fekete Ferenc, az intézmény orvosigazgatója csütörtök délelőtt azt mondta, hogy valamennyi gyerek jól van és folyamatosan engedik haza őket. Újabb éjszakát egyiküknek sem kell a kórházban töltenie.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást - közölte a BRFK.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai méréseket végeztek a fürdő területén a medencékben, de sehol nem mutatták ki mérgező klórgáz jelenlétét. A strand vize ivóvíz-minőségűnek bizonyult, mérgező anyagot nem találtak benne.

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), Csepel polgármestere szerdán azt mondta: független szakértővel is megvizsgáltatták a strand vizét, amit ő ugyancsak kiváló minőségűnek ítélt. Mint mondta, az ételmérgezés is kizárható. Egyrészt azért, mert a gyerekek az úszásoktatás előtt még nem ebédeltek, másrészt az a vállalkozás, amelyik a Kazinczy iskolába szállítja az ételt, más intézményekben is végzi a közétkeztetést, és máshol senki nem lett rosszul.

Vagyis egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a rosszulléteket - mondta a a polgármester.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr448688688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása