CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Dr. Szabó Szabolcs: Átverték a tanárokat, a diákokat és a szülőket

2016. május 19. 05:47 - csú

Marad az elfuserált KLIK – a Fidesz bűnt követ el az ország jövőjével szemben 

szabo_szabolcs-jo-parlamenti_kep-777_1.pngCsepel és Soroksár országgyűlési képviselője a következőket írja saját weblapján:

A Fidesz-kormány mindenkit madárnak nézett: a köznevelési kerekasztal csak arra volt jó, hogy látszategyeztetéseket folytassanak saját magukkal, miközben a valódi bajokkal nem hajlandók foglalkozni. Ez szégyen, politikai hiba, és a diákokkal, a gyerekekkel, az ország jövőjével szemben elkövetett bűn – írja közleményében Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője.

A Fidesz-kormány hónapokig tartó kommunikációs kacskaringók után arra a következtetésre jutott, hogy a Klikkel minden rendben van. A hazudozás után  világossá tették, hogy a Klik megmarad, mindössze a szervezeti felépítését alakítják át.

A szakmaiság teljes nélkülözése, hogy

nincs válasz a legalapvetőbb kérdésre sem: miért pont 56 tankerület jön létre? Félő, hogy az országgyűlési választókeretek összevonásával alakították ki ezeket a tankerületeket. Ezzel az átszervezéssel sem az iskolák, sem az iskolaigazgatók nem kapnak több önállóságot vagy döntési jogkört.
Az iskolák fenntartásának teljes államosítása után pedig a működtetést is kötelező jelleggel elveszik a települési önkormányzatoktól, miközben az elmúlt években nyilvánvalóvá vált, hogy a Hoffmann Rózsa által kidolgozott állami rendszer kifejezetten drágább és rosszabb hatékonyságú, mint az önkormányzati működtetés.
A Klik által működtetett rendszer csak kikapcsolt fűtésről, hiányzó krétáról és vécépapírról, elégtelen technikai feltételekről, és működésképtelen karbantartó rendszerről híres, éppen ezért vette vissza több települési önkormányzat a működtetés már az elmúlt években is. Helyben sokkal hatékonyabb.

A Fidesz-kormány a tiltakozók kifárasztására játszott, és mindenkit madárnak nézett. Az úgynevezett köznevelési kerekasztal csak arra volt jó, hogy látszategyeztetéseket folytassanak saját magukkal, miközben a valódi problémákkal nem hajlandók érdemben foglalkozni.

Ugyanez a hazug kommunikációs trükk várható a Nemzeti Alaptanterv átdolgozása kapcsán is, mert a Fidesz képtelen arra, hogy érdemben korrigálja a nyilvánvaló hibákat. Inkább szembemennek a szakmával, a tiltakozó pedagógusokkal, szülőkkel és diákokkal, de nem engednek a Hoffmann Rózsa által kialakított rendszerből.
A közoktatás szétverése után a szakképzést is végleg ellehetetlenítik: rohammunkában, mindenféle szakmai alapot nélkülözve kezdtek el ötletelni szeptembertől induló szakgimnáziumok és szakközépiskolák kerettanterveinek a tartalmáról, és látható módon a közismereti tárgyak, főleg a természettudományos tárgyak durva megvágására készülnek. Azt gondolják, hogy egy fiatal felnőttnek nincs szüksége földrajzi, kémiai, biológiai, fizikai alapismeretekre.

Ez nem pusztán szégyen és politikai hiba, hanem bűn a diákokkal, a gyerekekkel, az ország jövőjével szemben.

 

Budapest, 2016. május 18.

Szabó Szabolcs (Együtt) országgyűlési képviselő, a Kulturális Bizottság tagja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr178728896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása