CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Üzenet Borbély Lénárd csepeli polgármesternek a Buckából: letelt az idő, kezdődik az ellenállás

2016. június 10. 05:59 - csú

letelt_az_ido.jpgA Buckai Szövetség nyílt levele a csepeli HÉV védelmében Borbély Lénárdnak, Csepel polgármesterének:

A Csepeli HÉV kapcsán a Csepeli Polgármesternek, Borbély Lénárdnak négy hónap sem volt elég, hogy akár egyetlen egyszer is válaszra méltasson bennünket és időpontot adjon egy személyes találkozóra, ahol megmagyarázhatná a Csepeli HÉV kapcsán mik is a tervei, mit akar kezdeni vele vagy ellene!

Ezt a stílust egyébként biztosan nem Csepelen tanulta, mert mi, akik közül többen a középiskolai tanulmányaikat Csepelen végeztük el megtanultuk a kulturális viselkedés elemi alapjait!

De az arrogáns lenézés, a válaszra sem méltatás, a 73 ezer agglomerációban és 76 ezer Csepelen élő ember teljes figyelmen kívül hagyása biztosan nem tartozik ezek közé és fogalmunk sincs, hogy ezt a viselkedést hol is tanítják!

Akár kiskorunkban, akár középiskolai tanulmányaink során, akár később, ha a Csepeli HÉV-re néztünk egy olyan tradicionális értéket láttunk, amelynek kapcsán biztosak voltunk régóta van és örökkön lesz! Elképzelni sem tudtuk, hogy valaha lesz akárki, bárki és bármilyen ideológiától, esetleges téveszmétől vezérelve, aki hozzá nyúl és aki megakarja semmisíteni! Ha ezt csak 10 évvel ezelőtt vagy korábban bárki, akár Csepelen, akár az agglomerációban felvetette volna biztosan kinevetik és ütődöttnek nézik! 

Mi nekünk fogalmunk sincs, hogy Ön hol is nőt fel valójában, de biztosak vagyunk abban, hogy bárhol is legyen ez a hely, ha valaki oda menne és a helyett egy közlekedési merénylettel vissza akarná küldeni a Középkorba igen csak indulatos és igen csak mérges lenne! Sem az ideológia, sem a hangzatos propagandák nem érdekelnék csak egy kérdés:

Mégis hogy képzeli ezt?

Tisztelt Polgármester Úr!

Ön amikor 2014-ben átvette az azóta országos nevetség tárgyát képező személy székét nem vette bele választási ígéreteibe, hogy a Csepeli HÉV-et elakarja pusztítani vagy asszisztál ehhez! Mivel nem kért erre felhatalmazást, ezért senki sem hatalmazta fel Önt erre, azaz érték rombolásra! 

Ahogy nem lehet ellensúlyozni hangzatos propaganda kampányokkal sem! Olyanokkal, hogy aki a HÉV megmaradása mellett küzd az a mostani elavult és korszerűtlen gépparkot akarja, mert aki ilyet álít az nem tud gondolkodni, ahogy aki ezt elhiszi nos Ő sem! Ki ne akarna fejlesztést és korszerűsítést? Ki ne akarna alacsony padlós, korszerű és gyors gyorsvasutat? Nem villamost, hanem gyorsvasutat!

Mert a villamos a Csepeli HÉV helyett lehetetlen! A szigetről nem tud kijutni, hiszen az összes környező vonal beleértve a 2-es, a 24-es, az 1-es, az 51-es vagy a körúti vonalakat túltelített, egy Csepeli villamos nem férne el! Vagy, ha igen akkor jelentős kapacitás csökkenés, indiai közlekedési állapotok, Csepel, Csepel-sziget és Dél Pest, de egyes esetekben teljes Budapest közlekedésének ellehetetlenítését, káosz kialakulását, a központi régió fejlődésének évtizedekre való lezüllesztését vetítené elő! Vagy esetleg ez a villamos, ha már ötletében mond ellent a fizika törvényeinek netántán repülni fog?

De Polgármester Úr! Mint talán Ön is tudja Csepeli HÉV nem akadálya a most még teljes mértékben álomképként lebegő Olimpiának sem! Sőt! Tovább fejlesztése, az 1974 óta létező Észak-Déli Regionális Gyorsvasút (ismertebb nevén 5-ös metró) elősegítése Kálvin térig történő meghosszabbítása, a Ráckevei HÉV-vel történő egyesítése, az útban lévő szakaszrész föld alá vitele és a 3-as metró Ferihegyig történő meghosszabbítása sokkal inkább segíteni elő az ügyet, melynek hatására egyetlen Kálvin téri átszállással lehetne eljutni a reptérről az Olimpiára gyorsan és zötykölődés nélkül! No persze, ha lesz Olimpia!

Polgármester Úr! Amikor hozzájárult, asszisztált a Csepeli HÉV minden közlekedés szakmai szemponttal szembe menő megszüntetéséhez Ön megbántott minden idős és fiatal embert, valamint gyermeket! Megbántotta a nemzeti érzelműt, a baloldalit és megbántotta a konzervatív és keresztény érzelműt is! Mindazokat az embereket, akik évtizedek óta gyors és megbízható közlekedési eszközként tekintenek a Csepeli HÉV-re, melyet természetesen korszerűsíteni kell! Amikor, tehát kiállnak ezen értékek mellett, akkor akik szót emelnek a HÉV-ért nem kizárólag az Ön politikai családjának ellenségei! Hiszen, aki Önnel és pártkatonáival nem ért egyet azt jól láthatóan Hivatala, médiája (Csepeli Hírmondó, Csepel Info) és nagyon sötét időket idéző, sehol máshol nem tapasztalható propaganda gépezete ellenségként kezeli! Nyilván ezt Ön nem tudhatja, hiszen sosem csinált fórumot a Csepeli HÉV-ről!

Ha nem lett volna ebben a pillanatban és az elmúlt négy hónapban irányunkban, az agglomeráció irányában iszonyatosan lekezelő, a másikat semmibe vevő, akkor azt is megkérdeztük volna, hogy mégis hogy tervezi egyszerre az 5-ös metrót és a 7-es villamost támogatni? A kettő ugyanis üti egymást! Utóbbi, pedig mint ahogy kifejtettük Csepelnek, Csepel – szigetnek, Dél Pestnek a Középkorba való visszaküldést jelentené!

Nyilvánvaló az, hogy amit megtett részünkről nem marad válasz nélkül! Nyilvánvaló, hogy tovább fogunk küzdeni az Ön érdemleges válaszáért és a Csepeli HÉV megmentéséért! Harcunkat először egy szolid, de kis létszámú, mégis nagyot szóló piknik partinak fogja látni, ami nagyot fog szólni, de a látszat ne kergesse hamis illúzióba! A piknik parti után egyre – egyre nagyobb lavinát hozzunk el! Békésen, törvényesen, de értéket fogunk őrizni!

Ha Önnek, pedig érték lenne Csepel, akkor a tradíciók rombolása, az értékek elpusztításához való asszisztálás helyett a Csepeli HÉV déli meghosszabbítását segítené elő legalább Auchan Szigetig! Auchan Sziget már Szigetszentmiklós! Ha a járat addig elmenne már ugyanolyan vonal lenne, mint az összes többi! Az állam áttudná venni, fejleszteni, korszerű gyorsvasútként tartani! S majd az államtól megkérjük, hogy hozza tovább Lakihegyen, Halásztelken és Szigetszentmiklós nyugati részén keresztül az egészet Szigetszentmiklós Gyártelepre, ahol a Ráckevei HÉV mellett rengeteg vágány tudja fogadni!

Sajnáljuk, hogy nem ismeri Csepel és Csepel-sziget értékeit vagy, hogy azt hiszi, hogy mindezt szurkolói arénával, különleges és egyébként dicsérendően szép játszótérrel lehet feledtetni! Ha valaki valahol hoz egy kis jót, azért nem kell a nagy értéket lerombolni!

 Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr838796090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.06.10. 22:48:56

Nézze már meg valaki, mennyi idő alatt lehet Pesterzsébetről bejutni a Boráros térre busszal!
Ugyanolyan távolságra van Csepel, s onnan a Gyorsvasútnak köszönhetően sokkal hamarabb lehet beérni! Ezért nem érezzük Csepelt távoli külvárosnak! Hamarabb be lehet érni a Belvárosva HÉV-vel és 2-es villamossal, mint Gazdagrétről busszal!

Akármit tesz Borbély Lénárd Németh Szilárd bátorításával, politikai kurzusváltás után helyre fogjuk állítani az eredeti állapotot! Kerül amibe kerül! Majd futja a fideszes oligarchák elkobzott vagyonából!

Apropó, Németh Szilárd intézte polgármesterként a Jedlik kémialaborjának korszerűsítését az Öveges-program keretén belül. Most országos nyomozás folyik az Öveges-programban felhasznált pénzek ellopása ügyében, milliárdokról van szó! Mikor fog nyilatkozni Németh Szilárd az itteni Öveges-programmal kapcsolatban?
süti beállítások módosítása