CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd és a CSH Orbántól lop?

2016. július 04. 05:59 - csú

Ami a Csepeli Hírmondóból kimaradt, azt mi közzétesszük

kisbiro-kicsi_11.pngRovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó június 30-án megjelent 13. számából:

Ha Csepeli Hírmondó (CSH), akkor kvótás népszavazás. Még mindig nem tisztázott, hogy állami vagy önkormányzati pénzből folyik a politikai kampány a csepeliek közpénzéből fenntartott CSH-ban. A lapban, most az Alkotmánybíróság határozatára koncentráltak, amely nem adott helyt a szavazás ellen benyújtott indítványoknak. Plusz a kormány kampányszövege, egy teljes oldalon. Ráadásul megszólalhatott(!) az ügyben Szabó Szabolcs is. Igaz, „cserébe” a lapigazgató úr külön cikkben foglalkozik Csepel megválasztott országgyűlési képviselőjének „lejáratásával”, persze válaszlehetőség nélkül. Már csak az a kérdés, miért kapott lehetőséget Szabó Szabolcs mellett, éppen Németh Szilárd, aki nem a kerület megválasztott országgyűlési képviselője? Kérdésünk jogosságát a Németh úr által elmondottak, illetve azok kritikátlan közlése is alátámasztja. Már csak a cím (Németh Szilárd: Brüsszelnek meg kell hallgatnia az emberek szavát) miatt is érdemes lett volna a Szabó Szabolcsot kritizáló lapigazgatónak odafigyelnie. A címben elhangzott kinyilatkoztatás ugyanis

Orbán Viktoré! (http://www.csepel.hu/hireink/kozelet/item/9042-orban-brusszelnek-meg-kell-hallania-az-emberek-hangjat) Akkor most ki plagizált (lopott”szellemi terméket”)? Szentesi Zöldi László lapigazgató vagy Németh Szilárd? Vagy inkább egyiküknek sincs egy önálló gondolata a témában, és így a papagájkommandót erősítik? Mindegy. Ez az egész propagandakampány, a szereplőkön túl, szerintünk, a pártpolitikai szócsővé lett Csepeli Hírmondót járatja le, teszi hiteltelenné.

Az Aktuális rovatban viszont, többek között a fentiek miatt sem kaptak helyet, a csepeli közélet aktuális eseményei vagy éppen hónapok óta megválaszolatlan kérdései. Például:

> Június 16-án pert vesztett Németh Szilárd Szilvásy György volt szocialista titokminiszter ellen. A jogerős bírósági döntés szerint, Némethnek, hazugsága miatt 350.000 forint  sérelemdíjat kell fizetnie a sértettnek.

> Július 1. A köztisztviselők és kormánytisztviselők napja. Illett volna az önkormányzat vezetőinek és a lapigazgató úrnak is megemlékeznie az 1992 óta megtartásra kerülő ünnepről.

> Július 2. A Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja sem fért bele a CSH-ba. Arra sem tellett, hogy a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban június 28-án megtartott Semmelweis-napi ünnepségről legalább néhány sort közöljenek.

> Miért helyezték, április 30-i hatállyal, „nyugdíj előtti rendelkezési állományba” Papp Péter ezredest, a kerület rendőrkapitányát, miért nem véleményezhette a képviselő-testület az új kapitányra vonatkozó javaslatot?

> A lap vezetőjét továbbra sem érdekli a csepeliek véleménye, hiszen ismét nem „maradt” hely a Metrans Kft. tervezett és gyors ütemben épülő beruházásának növekvő lakossági elutasítására, a csepeli HÉV megszüntetésének kérdésére. Ez utóbbi kapcsán június 10-én megjelent a Buckai Szövetség Borbély Lénárd polgármesternek írt nyílt levele, amelyet a lap le sem közölt. Mi viszont várjuk a nyilvánossá tett levélre a polgármester úr válaszát.

> Szentesi úr, immár 22. hete nem közli, saját munkatársa és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése közötti levélváltást, amelyben az intézmény vezetői konkrétan válaszoltak az újságíró kérdéseire. (Az újságíró kérdései és a válasz az alábbi linken olvasható: http://www.csepelimunkasotthon.hu/Peterspictures%202016.01/valasz.pdf)

> A lapigazgató most sem válaszol a legutóbbi lapszámokkal kapcsolatos kérdéseinkre. Így például arra, hogy mi indokolta az arculatváltást, Csepel kék/piros színének megszüntetését az önkormányzati lap fejlécében; vagy miért nem tudhatják meg a csepeliek, hogyan lett „lezárva” Borbély Lénárd polgármester ittas vezetésének ügye?!

A Csepeli Hírmondó egyes cikkeivel kapcsolatos véleményünk:

1) A cikk címe: Több pénz rendvédelemre és közlekedésfejlesztésre

A szerző a június 23-i képviselő-testületi ülésről tájékoztat. Szűkszavúan és cenzúrázottan. Szűkszavúan, mert a megtárgyalt 29 napirendből mindössze 7-ről adott némi tájékoztatást, cenzúrázottan, mert valamiért kimaradtak a rázós témák. Például:

> döntött a testület a várható népszavazást előkészítő és ellenőrző Választási Bizottság megválasztásáról. A választás furcsasága, hogy ugyanazok lettek a bizottság tagjai, akiket 2014. február 7-én már megválasztott az akkori képviselő-testület, s akiknek egyes, a 2014-es ellenzéki kampánnyal kapcsolatos döntéseit még a Fővárosi Választási Bizottság is megsemmisítette. A szakmai vizsgán tehát megbuktak, de a politikain most is simán átmentek.

> Az önkormányzat 2016. évi költségvetésének módosítása. A lap által figyelemre sem méltatott költségvetés módosítás néhány érdekessége: a rendeletben olvasható költségvetési hiány 130 %-a két évvel ezelőttinek, míg a működési költségvetési hiány ugyanezen idő alatt ~ 260 %-ra nőtt. Vagy: visszavonták a Dagi csárda fejlesztésére tervezett 160 mFt-ot, de azt már nem tudtuk meg, hogy miért. A sporthoz közelállók szerint a változtatások oka, hogy állítólag mégsem a volt Ifjúsági Táborba, hanem a Dagi csárda területére tervezik a milliárdos nagyságrendű új birkózócsarnok megépítését. (Lásd a Lefagyasztják vagy lefogyasztják a Dagi csárdát? Hizlalják a birkózó csarnokot? című, június 23-án megjelent írásunkat.)

> Ismét átcsoportosították az SZTK járóbeteg-szakellátási kapacitását. Nem felfelé: 83,5 %-ra csökkentették a heti szakorvosi óraszámot! A blogunkon megjelent, Miért kell egyre többet várni a betegeknek a csepeli SZTK-ban? című írás részletesen foglalkozik a témával. (http://csepeliek.blog.hu/2016/06/30/miert_kell_egyre_tobbet_varni_a_betegeknek_a_csepeli_sztk-ban#more8850470)

2) A cikk címe: Futballünnep

Szentesi Zöldi László általánosító, erősen elfogult írásához az alábbi cikket ajánljuk olvasóink figyelmébe: „26 milliós büntetést kapott a magyar szövetség a szurkolók miatt.” (http://faktor.hu/faktor-26-millios-buntetest-kapott-a-magyar-szovetseg-a-szurkolok-miatt?source=hirstart

3) A cikkek címe: Döntött az Alkotmánybíróság…

                               Meg kell állítani az áradatot!

                               Németh Szilárd: Brüsszelnek meg kell hallani az emberek szavát

Az írások elemzése, a már többször cáfolt hazugságok újbóli cáfolata helyett, Ady Endre, Tizenötmilliárdos hazafiság című., a Budapesti Naplóban 1907-ben megjelent leveléből idézünk:

„Megmentik újra és újra a hazát, valahányszor saját profitjukat kell megmenteni. Ha háborút nem csinálhatnak, csinálnak háború-félelmet, s bebörtönöznek jámbor rajongókat, hogy a nép elhiggye, hogy veszélyben a haza.”

***

További kimaradt témák, események:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, immár országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a Csepeli Hírmondó is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepeliek.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. Október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> 2014. november elején, már Borbély úr regnálásának időszakában elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> blogunkon tavaly szeptember 29-én megjelent, az „Elúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelen” c. cikk, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét firtatja. Vajon miért hallgat a szerző és a Csepeli Hírmondó is a testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

> 2015. január 25-én ittas vezetésen érték a Ferencvárosban, Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét. Az ügyről immár 525 napja nem kaptak hiteles tájékoztatást a csepeliek, azóta sem tudják lezárult-e már az eljárás, vannak-e következményei a polgármesteri feladatok ellátásával kapcsolatosan.

Június:

14., 16.

Az 1958. június 16-án kivégzett Nagy Imrére emlékeztek június 14-én a Nagy Imre Baráti Társaság budapesti vezetői, a Nagy Imre ÁMK falára elhelyezett emléktáblánál. Az Önkormányzat vezetői 16-án helyeztek el az emléktáblánál koszorút.

17.

Ketten sérültek meg csepeli balesetnél. Az Erdősor u. és az Arany János u. kereszteződésében két személygépkocsi ütközött össze. A könnyebben megsérült 2 személyt nem kellett kórházba szállítani.

25.

Súlyos baleset volt a Csepel Strandnál. Az egyik vendég a kerítésen keresztül akart távozni, de a tüskéken fennakadva, megsérült combartériája. A sok vért vesztett vendéget a mentők kórházba szállították.

Újlaki Dénes, Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes művész volt a vendége a Csepeli Munkásotthon Tamási Lajos Olvasó Munkás Klubja által szervezett Irodalmi Presszónak.

Két Toyota személygépkocsi ütközött össze Csepelen, a Kossuth Lajos utcai Shell benzinkút előtt.

29-től július 11-ig

Lomtalanítás Csepelen.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr458863394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.07.04. 23:26:35

Szarháziék március 11-e óta kitiltottak a Csepelinfóról a következő hozzászólás miatt:

csepel.info/?p=47698#comment-267433
“900 önkormányzat is elutasította a kötelező betelepítéseket”
Tarjányi László szerint:

2016. március 11., péntek - 23:01

Az észak-afrikaiak tudnak franciául! ;)
www.valeursactuelles.com/monde/viktor-orban-linflexible-45068

Monde Vendredi 25 Avril 2014 à 10:00 (mis à jour le 25/04/2014 à 10:16)

Viktor Orbán, l’inflexible

Par Arnaud Folch, Louis de Raguenel

… « Son projet est authentiquement tyrannique », accuse dans Paris Match l’écrivain et ancien ambassadeur Jean-Christophe Rufin, qui va jusqu’à le comparer à… Hitler. Oubliant, au passage, les origines juives du père d’Orbán, lui-même calviniste, et sa dissolution de la Garde hongroise, une milice d’extrême droite proche du parti Jobbik, lui-même ouvertement xénophobe, mais qui a séduit un cinquième des électeurs…

csepel.info/?p=47726#comment-267434
“Németh Szilárd az ATV Szabad szemmel című műsorának vendége volt”
Tarjányi László szerint:

2016. március 11., péntek - 23:04

Németh Szilárd megköszönte már Tóth Mihálynak hogy iskolaigazgatót meg sportügyi tanácsnokot csinált belőle?

Tarjányi László 2016.07.04. 23:35:23

Cirka 100 nap után engedélyeztek újra, egyetlen hozzászólásom jelent meg július 2-án a tűzszerészek halála kapcsán írt részvétnyilvánításom, azt nem törölték utólag, eddig a pillanatig!

Ma írtam kettő hozzászólást, azok is megjelentek, én mindent azonnal naplózok, nem lehet letagadni, majd FÉL ÓRA MÚLVA UTÓLAG CENZÚRÁZTÁK!

Ábel Attila baráti körének blogjában ez a sajtó- és véleményszabadság!

csepel.info/?p=50922#comment-278062
“Íme a Jobbik árulása!”
Tarjányi László szerint:

2016. július 04., hétfő - 22:33

“És még valami: miből gondolod, hogy a jobbikosok meg a fideszesek majd a Jobbikra fognak szavazni 2018-ban azok után, hogy összefeküdtetek Gyurcsánnyal?”

Ezután meg kell kérdeznem, miért is feküdt össze a csepeli Fidesz a csepeli MSZP-vel, valamint Németh Szilárd Tóth Mihállyal 2000. november 7-én a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés lepedőjén? Miért is kapott Németh Szilárd sportügyi tanácsnoki tisztséget és a hozzá járó tiszteletdíjat Tóth Mihálytól?

Elváltatok ágytól-asztaltól, hogy ugyanezt az elmúlt hat évben nem viszonoztátok a csepeli MSZP-frakció felé? Röhejesek vagytok!

Ideje lenne ha a magyar nép elzavarná a rendszerváltó politikai elitet, mert csak ellopták/ellopják az ország pénzét! Az első Orbán-kormány még a Professzorok Batthyány Körétől kért és fogadott el tanácsot. A második és harmadik Orbán-kormány meg az iskolázatlan Habonytól, a gnóm Fodortól meg Finkelsteintól. Madarat tolláról, embert barátjáról.

Nekem elegem van a pártokból! Csak a saját érdekeiket képviselik. Tíz gazember összeáll, kölcsönösen hűséget esküdnek egymásnak, s bejegyeztetik magukat pártként a bíróságon. Ez az utóbbi az egyetlen momentum, ami megkülönbözteti őket a maffiától!

Csepelen Németh Szilárd a főnök, akit bevesz az karriert csinál, akit kirak, az meg elveszett ember! Mi szól itt a csepeliek meg a magyar nép szolgálatáról?
Talán az hogy mindegyik fideszes képviselő egyben bizottsági elnök vagy tanácsnok is? Hogy még több legyen a lé? Mi a különbség ma meg 2010 előtt? Az hogy Tiborcz István nem ledesítette a Kis-Dunapartot! Mi van a Jedlikben az Öveges-programban felújított két laborral? Visszakaptuk már a pénzt amelyet kicsaltak minden egyes tanterem után tanulmány címén? Ki is írta alá a szerződést polgármesterként? Németh Szilárd? Mi van a 260 milliós óvodafelújítással? Az a cég csinálta, amely Szekszárdon az óvodafelújítás 60 milliós számláját felemeltette 120 millióra, hogy visszadja belőle az önkormányzati önrészt?

Mi van a Dagi-csárdával? Nem merítek megcsináltatni négy lakosztályos örömtanyává!

csepel.info/?p=50929#comment-278063
“Fejlesztési megállapodás a METRANS és Csepel között”
Tarjányi László szerint:

2016. július 04., hétfő - 22:41

A METRANS által fizetendő 500 milliós városfejlesztési hozzájárulás azon utak rendbe tételére sem lesz elég, amelyeken a kamionok elszállítják a Metrans-telepre vasúton beérkező konténereket! A Corvin-csomópont átépítéséről kétszintesre ne is beszéljünk! Azt majd kifizeti a magyar állam! Kösz fiúk!
süti beállítások módosítása