CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elvérzett az orvosi ügyelet a Csepeli strandon? Hova lett, miért nincs?

2016. július 05. 05:55 - csú

mentoauto-777.pngElvérzett? Több mint egy hete ezt e kérdést tette fel izgatottan  egyik ismerősöm.

Horváth Gyula írását, amely Elvérzett címmel jelent meg a Facebookon, változtatás nélkül közöljük:

Nem tudtam mire vélni ismerősöm feldúltságát ezért nyugtattam, majd elmeséltettem vele izgalmának okát. A Csepeli Strandon egy ember ki akart mászni a kerítésen, és fennakadt a vasszerkezetre rakott tüskéken. Valószínűleg artériát ért a tüske, így a vérzés iszonyatosan intenzív volt. A strandolók, ahogy tudtak segítettek, de a helyszíni egészségügyi ügyelet hiányában a szakszerű ellátás elmaradt. Mikor megérkezett a mentő, már nagyon rossz állapotban volt a sérült.

Ez az eset izgatta fel az ismerősömet, aki tőlem érdeklődött azért, hogy a sérült elvérzett-e?
Mivel nem voltam a helyszínen nem kívánok állást foglalni a konkrét ügyben!
Ismét rá szeretnék viszont világítani arra, hogy Csepelen a mostani vezetés hozzá nem értése népszerűség hajhászása és arroganciája milyen következményekkel jár a lakosságra nézve.

A Csepeli Strand sose volt Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzatának tulajdona!
Most sem az! A kerületi önkormányzat, csupán az üzemeltetési jogot vásárolta meg a Fürdőigazgatóságtól. Ezzel együtt az összes felelősséget is, így a jelen est ráróható dolgait is!
A strand üzemeltetői jogának megszerzését semmilyen racionális érv nem tette indokolttá.
A jog megvásárlásáért kifizettek emlékeim szerint 50 millió forint csepeli közpénzt!
A medence fedésére és kiszolgálására, valamint a működtetésre és a felhasznált gyógyvízér legalább a kétszeresét!

Mindezt azért, hogy a csepeli nyugdíjasok számára ingyenes belépőket adhassanak.
Az a baj: hogy ez utóbbiból, egy szó sem igaz!
A nyugdíjasok meg a gyerekek, a sportolók, (sőt a Fidesz tagok, családjaikkal együtt) ennek az összegnek a töredékéért ingyenjegyet kaphattak volna a strandra!
Viszont akkor a Csepeli Strandot, a korábban ott szakértelmet és tapasztalatot szerzett személyzet üzemeltette volna.

Ez volt az igazi szálka Németh Szilárd szemében. Neki a klientúrája kiépítéséhez álláshelyekre volt szüksége. Az üzemeltetési jog erőszakos megszerzése után, a városgazdára parancsolta a feladatot. Azok húzódzkodtak tőle, mert egyébként is hadilábon álltak a szakismerettel, ami a feladatkörükbe került, de a strand szakma teljesen kimaradt az érdeklődésükből. Némethnél azonban a parancsmegtagadás főbelövéssel egyenlő! Szakismeret, hozzáértés nélkül, be kellet vállalniuk a feladatot!

A hozzáértő régi személyzetet meg ki kellet rúgniuk! Helyükbe Fidesz komiszárokat nyomtak, az előzőek bérének sokszorosáért. Nem értettek hozzá, de az arcuk sokkal nagyobb volt! Folyt is a tél kellős közepén a termálvíz heteken át (átmosatás címén) a kis Dunába. Vásároltak egy kimustrált jéghoki ponyvát, amivel (szakszerűtlenül) befedték az úszómedencét. A jelek szerint, a gépek működtetésére, a vegyszerek kezelésére csak másodlagosan figyeltek. Ezért lehetett, hogy az idén májusban 39 gyereknek kellett kórházba szállítani a strandlátogatást követően.

Ábel Attila szerint rágalom az orvosi jelentés, ami klórmérgezésről írt. Lehet, hogy még mindig Morovik Attila állítását erősítik, miszerint a gyerekek önmérgezést követtek el, hogy ne kelljen tanulniuk! Most meg itt van ez a vérzéses baleset, ami kis híján végzetessé vált azért, mert a strandon nincs orvosi ügyelet!

Pedig nem nagy pénzről van szó. alkalmanként pár tízezer forintos tétel! Itt spórolnak a csepeli Fidesz korifeusok! Inkább szórják számolatlanul a pénzt - a kárpátaljai településeknek hogy az ott élők rájuk szavazzanak, a nagyszalontai haveroknak, hogy kitüntetést kaphassanak, a rendőrségnek, hogy a csakliaik (ivásuk, stb.) elbírálásánál vélhetően kedvező elbírálást kapjanak, vagy a katasztrófa védelemnek, hogy bukás után legyen hova Borbélynak visszamennie – ahelyett hogy a csepeli embereknek biztonságára költenék!

Horváth Gyula

Forrás: a szerző Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr668861586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása