CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szemét ügy: sokba kerülhet ez még nekünk, amikor jön az ősz...

2016. július 18. 05:56 - csú

szamla.PNGGémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnökek elmondta, a jogszabályok a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelőnek írják elő, hogy számlát küldjön a háztartásoknak a szemétszállítási díjakról.

Szerinte az állami társaság április óta képtelen kiállítani a bizonylatokat, ezért a helyi szemétszállítási cégekre próbálja bízni a számlázást, ezt azonban a cégek törvényesen nem vállalhatják el, ahhoz pedig, hogy a munkát bárki elvégezze,

közbeszerzési eljárás keretében hivatalos megbízást kell kapnia.

Ezek az eljárások időigényesek, emiatt jó, ha októberben elkezdődik országszerte a megfelelő fizetési csekkek kiküldése az ügyfeleknek, s ebből az állami cégnek csak később lesz bevétele.

A lap idézi Schmidt Jenőt, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökét is, aki szerint az országban működő mintegy 170 szemétszállítási vállalkozás többsége a díjbevételek hiánya miatt jelenleg a csőd szélén áll, és csak a NHKV által folyósított előlegből tudják fedezni a működési költségeiket, így

a mostani finanszírozási rendszer hosszú távon nem tartható fenn. (MTI)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr758893274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása