CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély, a tusványosi biodíszlet

2016. július 25. 05:59 - csú

borbely_lanard_hasznalatra.PNGVannak pillanatok, amikor egy vezetőnek fel kell ismerni: itt az idő, s az alkalom megmutatni, hogy nem pártkatona, van önálló véleménye. Különösen, ha azt sajátjai körében teheti meg, akik közül többen is lehetőséget adtak a nyílt, őszinte vélemények kimondására, kifejtésére – vállalták a felsőbb vezetéssel szembeni kiállást is. A csepeli polgármester, Borbély Lénárd nem ismerte fel a lehetőséget, nem is reagált az elhangzottakra, maradt, ami volt, önálló véleménynélküli pártkatona, csinovnyik.

Hogy miről van szó? A legutóbbi tusványosi, a csepeli önkormányzat által 1,5 mFt-tal támogatott pártrendezvényen, ahol fideszes településvezetők álltak, bocsánat ültek ki a nagyérdemű elé, s beszéltek „Az önkormányzatok a világpolitika viharában” című kérdéskörről, két kerületi vezető is felvállalta hivatalos állásponttól eltérő meggyőződése kimondását. http://index.hu/belfold/2016/07/22/beszoltak_a_kormanynak_a_budapesti_fideszes_polgarmesterek/

Szerintük „lefelé építjük” az önkormányzatokat, visszafejlődésükre jó példa az "iskolák állami átvétele”. Ha a folyamatot nem sikerül megállítani, akkor „az önkormányzatok kiüresednek, a ’politikai társadalom’ nehéz helyzetbe kerül”. Elhangzott, hogy „az önkormányzatok sokat kibírnak, tudnak alkalmazkodni, de ha felborul az egész egyensúly, az egész szervezet visszavonhatatlanul károsodik.” Az egyik polgármester pedig kikotyogta, vannak kormányzati tervek több kerület összevonására is.

Kár, hogy már-már az utolsó utáni pillanatban hangzottak el ezek a mondatok, amelyeknek minden valószínűség szerint semmilyen hatása nem lesz az Orbán-kormány önkormányzatokat érintő, lassan megvalósuló terveire. De legalább kimondták.

Még nagyobb kár, hogy „Borbély Lénárd Csepelről az átalakítások problémáját nem érintette, ezekre a mondatokra nem is reagált.” Ez pedig azt is jelenti, hogy Csepel polgármestere nem érti, vagy ha érti is, nem vállalta és vállalja a kormányzat önkormányzatokat megszüntetni szándékozó tervei elleni küzdelmet. Mint ahogy például a csepeli HÉV ügyében sem állt ki a csepeliek elé, s nyíltan behódolva a fővárosi vezetésnek, támogatta a HÉV megszüntetését, ebben az esetben is bizonyította: számára nem Csepel, hanem a párt érdekei a fontosak. Ű

Úgy látom,  Csepelnek ma nincs felelős, a csepeliek érdekeit képviselő, azért nyíltan kiálló vezetője.

 

vox

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr928910262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása