CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Valami bűzlik a HÉV-ügyben például a jegyváltás és a kapkodás körül

2016. szeptember 14. 05:59 - csú

csepeli_hev-3.PNGÁrnyék a csepeli HÉV megszüntetésének részletei felett. Nincs még itt a végállomás

Egyelőre   nem dőlt el véglegesen, hogy a HÉV-ágazat kiválása után érvényesek lesznek-e a BKV jegyei, bérletei a HÉV-szerelvényeken vagy kiegészítő jegyet kell váltani. Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes a legutóbbi közgyűlésen csak annyit ígért: azon vannak, hogy a szétválás az utasok számára ne járjon hátránnyal. Sőt, a fővárosnak sem.

 Ez a főpolgármester-helyettesi ígéret erősen ellentmond Ábel Attila csepeli alpolgármester mellébeszélésének. A korábbi hazugságát bíróság állapította meg a kerületi fideszes politikusnak, aki most azt állítja:

"A budapesti BKV bérlet tehát továbbra is érvényes lesz a HÉV-re, és ugyanolyan jegyet kell váltani rá, mint a belvárosban vagy Csepelen a közösségi közlekedés járműveire." Javasoljuk Ábel Attilának beszélgessen és egyeztessen Bagdy Gáborral.

A városvezetés azt szeretné elérni, hogy a BKV Zrt. és a HÉV-ágazat szétválasztásának előzetesen 135-145 millió forintra becsült költségét az állam fizesse meg. Az elszámolást  még nem zárták le, a végleges átadás tervezett időpontja most éppen november vége. A szerződéseket még az átadás előtt megkötnék. A beszerzések értékét, illetve a sietség okát a sajtó munkatársai eddig hiába kérdezték a BKV-tól. Válasz nincs sem erre a kérdésre, sem azokra, amelyek a csepeli HÉV megszüntetése miatt joggal érdekli a csepelieket.

Forrás: nol.hu és csú

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4911700643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása