CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A kvóta nóta elfedi a csepeli HÉV és a XXI. kerületi egészségügy nyavalyáit?

2016. szeptember 19. 05:59 - csú

MÁR A SAJÁT SZÓCSÖVÉBEN SEM BÍZIK A CSEPELI FIDESZES VEZETÉS? ELVESZIK A MUNKÁT A CSEPELI HÍRMONDÓ ÚJSÁGÍRÓITÓL? 

   AMI A CSEPELI HÍRMONDÓBÓL KIMARADT, AZT MI KÖZZÉTESSZÜK, AMI MEGJELENT, ARRÓL ELMONDJUK A VÉLEMÉNYÜNK!

kidobol-2_10.jpgRovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó szeptember 15-én megjelent 18. számából:

A 24 oldalból a migráció kérdése, a kvótaszavazásra való mozgósítás most sem maradhatott ki. Szünetelt a nyílt uszítás, de folytatódott a baloldal és Csepel országgyűlési képviselőjének lejáratási szándéka. Külön érdekesség, hogy lassan már a szerkesztőség tagjainak sem kell dolgozni: az Ábel Attila által irányított csepel.hu-tól, illetve a csepel.info-tól átvett írások uralják a számot. Az Aktuális rovatba változatlanul nem fértek bele az olimpia hírei, a csepeli közélet aktuális eseményei vagy hónapok óta megválaszolatlan kérdései:

> Június 16-án pert vesztett Németh Szilárd Szilvásy György volt szocialista titokminiszter ellen. A jogerős bírósági döntés szerint, Némethnek, hazugsága miatt

350.000 Ft sérelemdíjat kell fizetnie a sértettnek. Vajon kifizette már? (További kimaradt, sok ezer embert érdeklő témák írásunk végén)

 

A Csepeli Hírmondó egyes cikkeivel kapcsolatos véleményünk:

1) A cikk címe: Ezért nem dolgoznak a csepeli politikusok

A cikk címéből arra következtettünk, hogy a „csepeli politikusok” élükön Borbély Lénárddal, az alpolgármesterekkel, a gyakorlatilag néma fideszes frakcióval, és a testület ellenzéki képviselőivel együtt nem dolgoznak. Valószínűleg nem ezt akarta tudatni a csepeliekkel a lapigazgató úr, akiről, tudjuk, igazán távol áll sajátjainak bármilyen cikizése, de a nagy erőlködésből ez sikeredett. A cikk egyébként az előző számban megjelent „Igazolatlan hiányzások” c. írás folytatása. Az alá még alá merte írni Szentesi lapigazgató úr a forrást, a csepel.info-t amelyet Ábel Attila fideszes alpolgármester tulajdonol és szerkeszt, a mostani cikk alá már a csepel.hu került. Az eredeti cikk az önkormányzat honlapján azonban nem található.  

Egyébként blogunk szeptember 5-én foglalkozott az előző számban közölt, az ellenzéki hiányzásokat közlő írással, amikor az a szeptember 1-i szám cikkeit elemezte: http://csepeliek.blog.hu/2016/09/05/gyavan_hallgat_a_csepeli_varosvezetes_a_csepeli_hev_sorsarol_az_epulo_meregatrakorol_buncselekmenyek#more11676873

 

A mostani írás „ismeretlen” szerzője, szerzői, „nem a munkát tekintik diktatúrának, és nem a hiányzást minőségnek”. Igazuk lehet. A csepeli Fidesz frakció képviselő tagjai ugyanis annyira nem tekintik a munkát diktatúrának, hogy a testületi üléseken gyakorlatilag nem is dolgoznak. Igaz, a gombnyomogatás is munka. Lehet, ezért nem telik nekik már a hozzászólásokra. Belefáradnak a sok munkába, ami nem diktatúra.

2) A cikk címe: Testületi döntés a 2024-es budapesti olimpiáról

Az írás a szeptember 8-i képviselő-testületi ülésről tájékoztat. Arról, amely 24 órával előbb került összehívásra, s amelyre mindössze 3 napirendet terveztek, s végül 8 lett belőle. Az ülés kezdete előtt néhány órával beterjesztett előterjesztés foglalkozott a tervezett budapesti olimpia pályázatának támogatásával. A javaslat az olimpia céljára kiszemelt csepeli területek egy részét, az olimpiai pályázat sikere érdekében, térítésmentesen átadja, másik részét, köztük az érintett Nagy Duna sort átruházza a Magyar Államra, az olimpia csepeli építményeinek céljaira. Természetesen a későbbiekben megkötendő szerződések szerinti feltételekkel. A mellékletben pedig Borbély úr angol-magyar nyelven tájékoztatja minderről a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét.

A képviselő-testület véleménye, az előterjesztés utolsó pillanatban való beterjesztése ezt sugallja, egyáltalán nem érdekelte az előterjesztőt, Borbély urat. Csak ki akarta pipálni a témát. Sikerült. Az például, hogy ezzel a vagyonátruházással esetleg tovább csökken a kerület ingatlanvagyona, ezáltal a kerület gazdasági súlya, nem érdekes. A polgármesternek.

A mindössze nyolc napirend ellenére sem volt lehetősége a szerkesztőségnek, hogy az embereket leginkább érdeklődő egészségügyről, így az SZTK immár sokadik kapacitás-átcsoportosításával kapcsolatos testületi döntésről tájékoztatást adjon. Ami azért is fontos lett volna, mert a júniusi döntés ellenére megszűnik az ultrahang-diagnosztika 30 szakorvosi órája, ami sok beteget érinthet.

3) A cikk címe: Nem lesz különjegyes a HÉV

A csepel.hu-n nem található, a csepel.info-n viszont szeptember 8-án közölt, a főváros HÉV-vel kapcsolatos augusztus végi döntésével foglalkozó írással blogunk öt cikke is foglalkozik:

http://csepeliek.blog.hu/2016/08/31/meghal_a_hev_elhet_a_bhev_a_csepeli_hev-re_kulon_jegyet_kell_venni#more11665696

http://csepeliek.blog.hu/2016/09/05/gyavan_hallgat_a_csepeli_varosvezetes_a_csepeli_hev_sorsarol_az_epulo_meregatrakorol_buncselekmenyek#more11676873

http://csepeliek.blog.hu/2016/09/08/ujabb_szoget_vert_a_csepeli_hev_koporsojaba_csepel_polgarmestere#more11687351

http://csepeliek.blog.hu/2016/09/14/valami_buzlik_a_hev-ugyben_peldaul_a_jegyvaltas_es_a_kapkodas_korul#more11700643

http://csepeliek.blog.hu/2016/09/12/ki_szunteti_meg_a_csepeli_hev_megszuntetoinek_hazudozasat#more11694485

Az utóbbihoz eddig 45 komment érkezett, ami azt mutatja, hogy komoly érdeklődés kíséri  csepeli HÉV sorsának alakulását. Talán érdemes lett volna a lap szerkesztőinek, netán a polgármesternek is figyelemmel kísérni a cikkeket, a vitát, mert akkor talán tudnák, hogy mi a véleménye a csepeliek jelentős részének a HÉV-vel kapcsolatos Borbély álláspontról. Arról nem beszélve, hogy a polgármester úr arra sem képes, hogy felvállaljon egy lakossági fórumot, ahol legalább őszintén beszélhetne a megjelenő csepeliekkel a HÉV általa támogatott megszüntetéséről.

4) A cikk címe: Kvótaszavazás: ezt kérik a pártok

A cikk az ellenzéki pártok szempontjából, a csúsztatások, hazugságok gyűjteménye. Az MSZP ugyanis szeptember 8. óta a „Maradjon otthon október 2-án” jelszavával kampányol, az Együtt politikusa Szabó Szabolcs tudja, hogy nincs és nem is volt „kötelező betelepítésről” szó, míg a baloldali pártok szerint „illegális bevándorlók kényszerbetelepítéséről” sohasem volt szó. Brüsszelben sem.

Arról viszont hallgat a cikk, hogy a kormány az utóbbi két-három évben 16.000 bevándorlónak adott letelepedési engedélyt, miközben legalább 10 milliárdot költ a migránsellenes uszító kampányára, illetve a teljesen felesleges „kvótanépszavazásra”.

5) A cikk címe: Mindenkit várunk a kampánycsapatba!

Ajánljuk „Ábel Attila elnök, Fidesz – Magyar Polgári Szövetség csepeli szervezete” – nek, olvassa el a blogunkon szeptember 7-én megjelent Ábel Attila csepeli alpolgármester, kerületi Fidesz elnök legújabb vicce című rövid írást és az alatta közölt, az olvasóknak szánt „Tudta? Önt már megint hülyének nézik népszavazás 2016. október 2.” tartalmú „tájékoztatót”.

***

További kimaradt témák, események:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a CSH nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a CSH is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepeliek.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. Október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> 2014. november elején, már Borbély úr regnálásának időszakában elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> blogunkon tavaly szeptember 29-én megjelent, az „Elúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelen” c. cikk, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét fogalmazza meg. Vajon miért hallgat a szerző és a CSH is a testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

> 2015. január 25-én ittas vezetésen érték a Ferencvárosban, Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét. Az ügyről immár 598 napja nem kaptak hiteles tájékoztatást a csepeliek, azóta sem tudják lezárult-e már az eljárás, vannak-e következményei a polgármesteri feladatok ellátásával kapcsolatosan.

Szeptember:

  1. Koszorúzás volt a Szent Imre téri II. világháborús emlékműnél, a II. világháború befejezése 81. évfordulója alkalmából.
  2. Autós baleset Csepelen. Egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze az egyik csepeli Spar áruház mellett. A két autó a levegőbe repült és a Spar falának ütközött. Két személy elmenekült a helyszínről, de később a rendőrök elfogták őket. A kisteherautó vezetője súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.
  3. Két kamion ütközött össze Csepelen, az Erdősor u. és a II. Rákóczi F. u. kereszteződésénél. Személyi sérülés nem történt.

      Az utcán lett rosszul és hunyt el egy ember. A csepeli Koltói Anna és Táncsics Mihály u. sarkánál történt esetnél a rendőrök kezdték el az újraélesztést, de az időközben kiérkező mentők sem tudták megmenteni. 

  1. A Sétáló utcánál agy csepeli férfi súlyosan megsebesítette feleségét: ötször hátba szúrta. A nő túlélte a támadást, a férfit elfogták a rendőrök.

      Véradás volt a Csepeli Plázában, 14.00 – 18.00 óra között.

      Elütöttek egy kerékpárost a csepeli Kossuth Lajos utcában.

  1. Elhunyt Csoóri Sándor kétszeres Kossuth díjas író, költő.
  2. Kigyulladt egy csepeli tízemeletes ház hatodik emeleti egyik lakása. A tűz nem terjedt tovább. A tulajdonos füstmérgezést szenvedett, a tűzoltók mentőt hívtak hozzá.
  3. Csepelen fogták el a terrorelhárítók a 31. éves Gy. Gábort, aki négy dohányboltot rabolt ki az elmúlt fél évben.

 AMI HÓNAPOK ÓTA KIMARADT A  TÖBB TÍZMILLIÓS KÖZPÉNZEN MEGJELENTETETT SZÓCSŐBŐL:

> Miért helyezték, április 30-i hatállyal, „nyugdíj előtti rendelkezési állományba” Papp Péter ezredest, a kerület rendőrkapitányát, miért nem véleményezhette a képviselő-testület az új kapitányra vonatkozó javaslatot?

> A lap vezetőjét továbbra sem érdekli a csepeliek véleménye, hiszen ismét nem „maradt” hely a Metrans Kft. tervezett és gyors ütemben épülő beruházásának lakossági visszhangja, a csepeli HÉV megszüntetésének kérdésére. Ez utóbbi kapcsán június 10-én megjelent a Buckai Szövetség, majd később, néhány napja, Hudák János önkormányzati képviselő Borbély Lénárd polgármesternek írt nyílt levele, amelyeket a lap le sem közölt. Mi viszont várjuk a nyilvánossá tett levelekre a polgármester úr válaszát.

> Szentesi úr, immár 33. hete nem közli saját munkatársa és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése közötti levélváltást, amelyben az intézmény vezetői konkrétan válaszoltak az újságíró kérdéseire. (Az újságíró kérdései és a válasz az alábbi linken olvasható: http://www.csepelimunkasotthon.hu/Peterspictures%202016.01/valasz.pdf)

> A lapigazgató most sem válaszol az idei lapszámokkal kapcsolatos kérdéseinkre. Így például arra, hogy mi indokolta az arculatváltást, Csepel kék/piros színének megszüntetését az önkormányzati lap fejlécében; vagy miért nem tudhatják meg a csepeliek, hogyan lett „lezárva” Borbély Lénárd polgármester ittas vezetésének ügye?!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr811719327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.09.19. 21:29:11

Borbély Lénárd osztogassa a saját vagyonát! A Magyar Állam kisajátítással is megszerezheti a szükséges területet, már ha lesz egyáltalán budapesti olimpia! Viszont a kisajátítás kártalanítással jár együtt, amelynek összegét lenne mire költeni Csepelen az itteni lakosok érdekében!

Nem ő az első a csepeli Fideszben aki kótyavetyéli Csepel vagyonát! Megtette ezt már Németh Szilárd is, aki Tóth Mihállyal együtt hozta létre a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződést 2000. november 7-én (SIC!).

Három év semmitevést leszámlázva a Wallis felélte a 300 millió forintnyi "fejlesztési biztosítékot", amelyet maga hitelezett meg, de Csepelnek ki kellett volna fizetnie az eladáskor. Amennyiben én, Tarjányi László 2003. március 13-án a Városfejlesztési Bizottság ülésén nem buktattam volna meg a szerződést, s a szerződés tíz évig is fennállt volna, a terület a semmitevés ellentételezéseként a Wallis "ingatlanfejlesztése" díjazásaként teljes egészében átment volna a Wallis tulajdonába! Ugyanis a kezdő becsérték 1.129 Milliárd volt a 126 hektárért, tehát 11 évi "ingatlanfejlesztés" után, úgy hogy egy kapavágás nem történt, bizony a Wallisé lett volna mind a 126 hektár!

Hogy ez nem történt volna meg? De igen, az eltelt 16 év óta az a 126 hektár mai is SZÁNTÓFÖLD! Nem lett ingyen a Wallisé, annak ellenére hogy abban az MSZP és a Fidesz érdekelt volt? Hát most majd ingyen a Magyar Államé, vagy ki tudja Garancsi haveré vagy másé lesz!
süti beállítások módosítása