CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hazudik, fél és felháborító döntésre készül ma a csepeli fideszes vezetés

2016. szeptember 21. 05:59 - csú

penzcsapbol_omlik_a_penz.pngA tegnap délelőtt összehívott mai rendkívüli képviselő-testületi ülésen egy, állítólag magas szintről érkező körlevéltől felbuzdulva, a megfelelési kényszertől vezérelve önkormányzati határozattal akarják a csepeliek részvételét növelni az október 2-ai népszavazáson. 

A két alpolgármester által jegyzett katyvaszba sok minden belefért. Helyet kaptak benne Soros György, az illegális bevándorlók kényszerbetelepítését szorgalmazó ismeretlen európai „döntéshozói”, akik „százezreket” akarnak hazánkba telepíteni, az illegális befogadókat önkormányzati lakásokba költöztető „sok hely”, stb. S végül a legnagyobb hazugság: „Csepelen 1475 önkormányzati lakás van: uniós kvóta alapján ezek lakóit is utcára tehetik, helyükre pedig illegális határátlépőket költöztethetnek.”

Tessék már megmondani alpolgármester urak, milyen EU-s döntés vagy magyar törvény alapján lehetne ezt megtenni? Tényleg megéri Önöknek ekkorát hazudni? Vagy csak meg akarnak felelni az elvárásoknak, mert ha Csepel nem teljesíti a kvótát, akkor 2019-ben nem jelöli Önöket Orbán Viktor, a Kedves Vezető?

A határozati javaslatban a következők is olvashatók:

> „a választópolgárok Alaptörvényben deklarált alapjogának érvényre juttatása érdekében” teszik mindezt. Ki gátolja ma Magyarországon a választópolgárok alapjogának érvényre juttatását?;

> a „Polgármester… minden rendelkezésre álló eszköz útján(!!!, szerzői felkiáltójel) támogassa a helyi választópolgárokat a 2016. október 2. napjára meghirdetett népszavazáson való részvételben és akaratuk kinyilvánításában annak érdekében, hogy a referendum érvényes és eredményes legyen”. Fedezete a hatalmas munkának: „a 2016. évi költségvetés általános tartaléka.”

Értem. Ha a választópolgár  nem akar szavazni, akkor a polgármester fel fogja keresni, s támogatni fogja, hogy bemenjen a szavazókörbe, s végül megkéri, hogy nemmel szavazzon, hogy a népszavazás „érvényes és eredményes legyen”. Természetesen nem a saját költségén, nem is a Fidesz kasszájából. Közpénzből! A mi pénzünkből!

Itt tartunk, a hatalmon ennyire fél attól, hogy a közel tíz milliárd forint és a kormány által vezérelt uszítás ellenére mégsem lesz érvényes a népszavazás. Remélem, jogos a félelmük, mégis egy idézettel fejezem be rövid felháborodásomat. Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke(!), a fideszes önkormányzatok hasonló akcióira reagálva mondta: „..az önkormányzat nem résztvevője a kampánynak, kiegyensúlyozott magatartást kell tanúsítania, nem befolyásolhatja a versenyhelyzetet.” http://24.hu/belfold/2016/09/20/retteg-a-kormany-zsarol-a-fidesz/

Csepelen a Fideszt nem érdeklik a törvények! Megtehetik. Még meddig?

V O X

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9711732071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.09.21. 21:57:32

A saját zsebükből kampányoljanak, s ugyan úgy a saját zsebükből költsenek 240 milliót a volt Dagi Vendéglőből átépíteni szándékozott 4 lakosztályos fideszes örömtanyára!

csepel.info/?p=53152#comment-284123
“Az ország jövőjéről szól a kvótaellenes népszavazás”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.

2016. szeptember 18., vasárnap - 21:06

Ha netán mégis migránsokat kellene tartani magyar államköltségen, javaslom hogy attól kezdve az országgyűlési képviselők, a helyi képviselők és tanácsnokok, valamint az állami és önkormányzati cégek felügyelőbizottsági tagjai ingyenesen végezzék feladatukat, állampolgári öntudatból, s az így felszabadult összegeket fordítsák az idegenek ellátására!

A nép folyamatosan hozza az áldozatot, már 26 éve tartja ezt a siserehadat, kétfélét már igazán nem kellene eltartania!

csepeliek.blog.hu/2016/09/19/a_kvota_nota_elfedi_a_csepeli_hev_es_a_xxi_keruleti_egeszsegugy_nyavalyait#comment-form
Tarjányi László 2016.09.19. 21:29:11

Borbély Lénárd osztogassa a saját vagyonát! A Magyar Állam kisajátítással is megszerezheti a szükséges területet, már ha lesz egyáltalán budapesti olimpia! Viszont a kisajátítás kártalanítással jár együtt, amelynek összegét lenne mire költeni Csepelen az itteni lakosok érdekében!

Nem ő az első a csepeli Fideszben aki kótyavetyéli Csepel vagyonát! Megtette ezt már Németh Szilárd is, aki Tóth Mihállyal együtt hozta létre a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződést 2000. november 7-én (SIC!).

Három év semmitevést leszámlázva a Wallis felélte a 300 millió forintnyi "fejlesztési biztosítékot", amelyet maga hitelezett meg, de Csepelnek ki kellett volna fizetnie az eladáskor. Amennyiben én, Tarjányi László 2003. március 13-án a Városfejlesztési Bizottság ülésén nem buktattam volna meg a szerződést, s a szerződés tíz évig is fennállt volna, a terület a semmitevés ellentételezéseként a Wallis "ingatlanfejlesztése" díjazásaként teljes egészében átment volna a Wallis tulajdonába! Ugyanis a kezdő becsérték 1.129 Milliárd volt a 126 hektárért, tehát 11 évi "ingatlanfejlesztés" után, úgy hogy egy kapavágás nem történt, bizony a Wallisé lett volna mind a 126 hektár!

Hogy ez nem történt volna meg? De igen, az eltelt 16 év óta az a 126 hektár mai is SZÁNTÓFÖLD! Nem lett ingyen a Wallisé, annak ellenére hogy abban az MSZP és a Fidesz érdekelt volt? Hát most majd ingyen a Magyar Államé, vagy ki tudja Garancsi haveré vagy másé lesz!
süti beállítások módosítása