CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Sztrájk

2016. szeptember 24. 05:59 - csú

sztrajk-lefujva.pngSzeptember 14-én sztrájkoltak az önkormányzatokban dolgozók Magyarországon!
Már ahol mertek!
Csepelen nem mertek!
Pedig lenne nekik miért! Mert a fizetésük nem magasabb a többiekénél, sőt!
Fizetésemelés nem, de csökkentés annál több volt.
Minden pluszjuttatásukat elvonták, jövedelmüket csökkentették.
Korábbi kedvezményeiket megkurtították, önállóságukat megszüntették, és stabil munkahelyi státusukat megsemmisítették.

Míg korábban egy önkormányzati dolgozó gyakorlatilag a munkahelyéről elmozdíthatatlan volt, 2010 után indoklás nélkül kirúgható!  És élnek is ezzel a lehetőséggel a Fidesz radikálisai. Kirúgtak, és kirúgnak mindenkit, aki nem úgy ugrál, ahogy ők fütyülnek. Már a lojalitás kevés, - és mint egy rendes diktatúrában - náluk is a politikai megbízhatóság vált a személyzeti munkájuk

kitüntetett első helyére. (aztán húsz perc szünet - és csak utána jöhet szóba a szakértelem, meg a rátermettség) A polgármesteri hivatal dolgozóit mintha kasztokba sorolták volna.

A legfelső kasztba tartoznak a funkcionáriusok, és a Fidesz delegálta polgármesteri kabinet tagjai. Ők szinte törvényen felüliek. Hozzáértés, végzettség teljesítmény nem szükséges, (csak jó fekvés valamelyik vezetőnél) és akár sokszorosa is lehet a bér, mint az effektív munkát végző évtizedes gyakorlattal, hozzáértéssel rendelkező dolgozóé. Ők még fizikailag is (beléptető rendszerrel) el vannak választva a hétköznapi dolgozótól.

A másik kasztba a szakterületi vezetők tartoznak. Őket is magas bérrel honorálja a despotikus vezetés, de tőlük a politikai elkötelezettségen (Fidesz hűség) felül még a hozzáértést, és beosztottjaik kizsákmányolását, és kirúgását is elvárják! Fejük a jegyző! Parancsok és elvárások vannak. Jogok nincsenek! Vannak beosztások, ahol a dolgozók számára a minimálbér elérését sem teszik lehetővé. Aki szólni mer, vagy akár csak rosszul néz a főnökre, repül! Itt elvárják, sőt intézményesítik, hogy a főnököt, mint jóságos vezetőt imádják! Születéskor, halálkor zászlókkal kell díszíteniük a hivatalt. Arisztokratikus családi manufaktúraként, a főnök pereputtya is a hivatali hierarchiai bókolási rendszer kiépített része. Alkalmanként megjelennek, hogy hódolni lehessen előttük!

A legmegvetettebb kaszt a munkát végző, és alig fizetett dolgozóké. Nekik afizetések rendezésére tett kísérletüket leverték, durván, nagy erőkkel visszautasítják!  Nincs pénz! harsogják lila fejjel! De ez olyan hazugság, mint a többi! Adjuk csak össze azt, amit a túlméretezett közterület felügyeletnek, rendőrségnek, Őrző-védőknek, határon túliaknak, katasztrófa védelemnek és más költségvetési szerveknek adnak abból, ami az ittenieket illetné! A tivornyák, ivodák, panziók, arénák, óvodák, és beléptető rendszerek felesleges pénzszórásait idevéve közel milliárdos az urizálás nagyságrendje. Az ügyet intéző, meg éhbérért kell, hogy dolgozzon!

Csepelen nem működnek a demokratikus rendszerek. A munkahelyi közösségek szervezését ellehetlenítették. Az érdekegyeztetés gyakorlatilag nem létezik! A szakszervezetek nem képesek feladataikat ellátni. De Csepelen sztrájk nincs! Szerintem ebben a kurzusban nem is lesz! Lefojtottak minden kezdeményezést bereteszeltek minden szelepet. Itt fütyülés, sípolás, mint egy feszültség alatt lévő kuktában, nem lesz! Itt robbanás lesz!  Ez nem fenyegetés, ez törvényszerűség!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5911718263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása