CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mennyibe került a csepelieknek az eszement, mindent elöntő fideszes önkormányzati kampány?

2016. október 03. 05:52 - csú

Ami a Csepeli Hírmondóból kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk a véleményünk

kidobol-2_11.jpg Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó szeptember 28-án megjelent 19. számából:

A 24 oldalból 10 oldal a „Népszavazás a kötelező betelepítési kvóta ellen” jegyében készült. Ebből fél oldalt kapott Szabó Szabolcs Csepel országgyűlési képviselője, 2,5 jutott Németh Szilárd országgyűlési képviselőnek, a Fidesz alelnökének, s kb. ugyanennyi Borbély Lénárd polgármesternek. A pártlappá silányodott Csepeli Hírmondó e száma is egyértelmű politikai kiállás a kormány, a Fidesz véleménye mellett. A népszavazás szükségtelenségét valló ellenzéki vélemények alig kaptak teret, s ha igen, akkor meghamisítva, például  Szabó Szabolcs csepeli-soroksári országgyűlési képviselőé.   A címek is magukért beszélnek: Mindenki szavazzon nemmel!; Az ország jövőjéről szól a kvótaellenes népszavazás; Részvételre buzdít az önkormányzat; Történelmi népszavazásra készül az ország, stb. A hazug mottót pedig Borbély úr

fél oldalnál nagyobb képének szövege adta meg: „Arra kérem a választópolgárokat, hogy ne pártpolitikai ügyként tekintsenek az eseményekre”. Hazug, mert egyértelmű, hogy nincs szó kvótáról, nincs szó kötelező betelepítésről. A cél csakis Orbán és a Fidesz hatalmának megerősítése.

Vajon mennyibe került a csepelieknek a helyi önkormányzati kampány: Borbély úr postai úton eljuttatott külön levele, az önkormányzati dolgozókkal is folytatott, sokak által zaklatásnak minősített lakásonkénti összeírás, a „kampányautó” bérlése és működtetése, lakossági fórum, a vasárnap is zajló telefonos kampány stb.”. Azt is érdemes lenne nyilvánosságra hozni, mennyit fizetett a kormány a lapban megjelent politikai hirdetésekért. 

A népszavazással foglalkozó cikkek részletesebb véleményezése helyett olvasóink figyelmébe ajánlunk néhány, blogunkon megjelent írást:

http://csepeliek.blog.hu/2016/09/18/gyavak_vasarnapi_gyulekezete_csepelen_a_szent_imre_teren#more11719393

http://csepeliek.blog.hu/2016/09/20/rendkivuli_allapot_lesz_csepelen

http://csepeliek.blog.hu/2016/09/21/hazudik_fel_es_felhaborito_dontesre_keszul_ma_a_csepeli_fideszes_vezetes#more11732071

http://csepeliek.blog.hu/2016/09/21/a_velunk_elo_gyuloletrol_ket_mai_csepeli_hecckampany_ele

http://csepeliek.blog.hu/2016/09/22/iparositott_orulet_fokozott_aljassag#more11722671

http://csepeliek.blog.hu/2016/09/22/fenyegetes_kozosseg_elleni_izgatas_a_csepeli_onkormanyzatnal#more11734617

http://csepeliek.blog.hu/2016/09/22/abel_attila_csepeli_alpolgarmester_dobogos_lehet_az_orszagos_hulyesegversenyben#more11735601

http://csepeliek.blog.hu/2016/09/23/nemeth_szilardnak_pajtas_volt_kadar_janos_a_csepeli_migrancsozasnal#more11736943

http://csepeliek.blog.hu/2016/09/28/a_csepeli_tolakodo_lopakodo_veszelyben_erzi_a_sorsat#more11748917

Az érvényes és eredményes népszavazás érdekében többmilliós nagyságrendű közpénzekből folytatott önkormányzati kampány miatt nem fért bele a lapba egy sor sem pl. az Idősek Világnapját köszöntő csepeli idősekről; a szeptember 24-i kőrúti robbantásról; a szeptember 18-án befejeződött XV. paralimpia eseményeiről; vagy a csepeli közélet aktuális eseményeiről, hónapok óta megválaszolatlan kérdéseiről. Kíváncsian várjuk például, hogy mikor kapunk választ arra, hogy a június 16-án Szilvásy György ellen pert vesztett Németh Szilárd kifizette-e már a sértettnek a 350 ezer forintos sérelemdíjat.

A lap egyes cikkeivel kapcsolatos véleményünk:

1) A cikkek címe: Egészséges ajándék óvodásoknak

                               Tartós élelmiszert osztottak

A két írás Borbély Lénárd önkormányzati pénzből folytatott „jótékonykodásáról” ad hírt. Az óvodásoknak maga a polgármester osztogatott zöld almát, míg 360 rászoruló család kapott egyenként 14 kiló almát, de jutott az időseknek is a több tonna rizsből, étolajból, száraz tésztából, cukorból, konzervből. Természetesen mindennek semmi köze nem volt az október másodiki népszavazáshoz, sőt rossz az aki rosszra gondol.

2) A cikk címe: Új csoportvezető a Csepeli Piacon

A teljesen titokban kinevezett új csoportvezető kapcsán csak egy megjegyzésünk van: a 2014-es önkormányzati választásokon a 3.sz. ökv-ban a Fidesz Beer Lívia soroksári lakost indította. A hölgy vesztett, kárpótlásul a választások után külső szakértőként bizottsági alelnök lett, míg férje, Beer Krisztián a Csepeli Városgazda Zrt-ben kapott állást. Később elváltak, s most a volt férj jutott piacvezetői pozícióba.

***

TOVÁBBI KIMARADT TÉMÁK, ESEMÉNYEK:

Szeptember:

Csepelen fogták el – terrorelhárítók – a Nemzeti Dohányboltok kirablásáról elhíresült, körözött rablót.

A Világgazdaság hozta nyilvánosságra, hogy információik lapján, állami kézbe kerülhet a csepeli Erőmű.

Egy kamion és egy személyautó ütközött össze Csepelen, a II. Rákóczi F. út és a szabadság u. kereszteződésében.

Csepel is belekerült a 2016-os, úgynevezett kis népszámlálásba, a mikrocenzus mintájába. 2016. október 1-9 között interneten lehet kitölteni a kérdőíveket, míg a lehetőséggel nem élőket október után keresik fel a számlálóbiztosok.

21.

Ezüstérmet nyert a junior öttusa VB-n a csepeli Simon Sarolta, a csapatversenyben. Egyéniben az ötödik helyen fejezte be a versenyt.

23.

Két budapesti ügyvéd feljelentette a kvótaszavazáson való részvétel mellett kampányoló Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármestereket, rémhírterjesztés miatt.

25.

Összevonják a csepeli és soroksári tankerületeket, 2017. január 1-jével. Az összevont tankerület székhelye Csepelen lesz, vezetője pedig a csepeli tankerület vezetője, Tóth János lesz.

26.

Beszakadt az úttest a Kossuth Lajos utca 43-45 mögötti parkolóban. A hírt egy csepeli olvasónk jelentette be, elpanaszolva, hogy évek óta nem javította meg az önkormányzat.

AMI HÓNAPOK ÓTA KIMARADT:

> Miért helyezték, április 30-i hatállyal, „nyugdíj előtti rendelkezési állományba” Papp Péter ezredest, a kerület rendőrkapitányát, miért nem véleményezhette a képviselő-testület az új kapitányra vonatkozó javaslatot?

> A lap vezetőjét továbbra sem érdekli a csepeliek véleménye, hiszen ismét nem „maradt” hely a Metrans Kft. tervezett és gyors ütemben épülő beruházásának lakossági visszhangja, a csepeli HÉV megszüntetésének kérdésére. Ez utóbbi kapcsán június 10-én megjelent a Buckai Szövetség, majd később, néhány napja, Hudák János önkormányzati képviselő Borbély Lénárd polgármesternek írt nyílt levele, amelyeket a lap le sem közölt. Mi viszont várjuk a nyilvánossá tett levelekre a polgármester úr válaszát.

> Szentesi úr, immár 35. hete nem közli saját munkatársa és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése közötti levélváltást, amelyben az intézmény vezetői konkrétan válaszoltak az újságíró kérdéseire. (Az újságíró kérdései és a válasz az alábbi linken olvasható: http://www.csepelimunkasotthon.hu/Peterspictures%202016.01/valasz.pdf)

> A lapigazgató most sem válaszol az idei lapszámokkal kapcsolatos kérdéseinkre. Így például arra, hogy mi indokolta az arculatváltást, Csepel kék/piros színének megszüntetését az önkormányzati lap fejlécében; vagy miért nem tudhatják meg a csepeliek, hogyan lett „lezárva” Borbély Lénárd polgármester ittas vezetésének ügye?!

AMI TÖBB MINT EGY ÉVE KIMARADT:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a CSH nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a CSH is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepeliek.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. Október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> 2014. november elején, már Borbély úr regnálásának időszakában elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> blogunkon tavaly szeptember 29-én megjelent, az „Elúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelen” c. cikk, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét fogalmazza meg. Vajon miért hallgat a szerző és a CSH is a testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

> 2015. január 25-én ittas vezetésen érték a Ferencvárosban, Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét. Az ügyről immár 612 napja nem kaptak hiteles tájékoztatást a csepeliek, azóta sem tudják lezárult-e már az eljárás, vannak-e következményei a polgármesteri feladatok ellátásával kapcsolatosan.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3511760585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása