CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen másfél éve nem működik a mammográfia, az SZTK egyre kevésbé tudja ellátni feladatát

2016. október 11. 05:59 - csú

sztk-ok_1.PNGCsepelen 2015 áprilisa óta nem működik az SZTK-ban a mammográfia, „mert a gép elromlott és nincs rá pénz” – olvasom a Facebook – on. Botrány. Azon a Csepelen, ahol az önkormányzat fideszes vezetése a mi pénzünkből, ebben az évben például milliókat adott ki a végülis érvénytelen, nem egyszer uszító hangú népszavazási kampányra, a Fidesz tusványosi kampánygyűlésének támogatására, évek óta eredménytelenül folyó perek, vesztett ügyek ügyvédi költségeire, nem csepeli civil szervezetek szponzorálására, újabb birkózócsarnok építésére, a Csepeli Birkózó Club kiemelt támogatására, a saját maga által kreált labdarúgó egyesület működtetésére. Miközben Csepelen hét évvel alacsonyabb az átlagéletkor, mint a budai kerületekben, öregszik a kerület lakossága, s egyre nagyobb az igény egy valóban korszerű egészségügyi rendszer működtetésére,

fejlesztésére, az SZTK szolgáltatásai színvonalának növelésére.

Az egyik blogozó szerint jelezték a körzet önkormányzati képviselőjének, akinek legalább válaszoltak: augusztusban már működik a gép. Nem működött, s még most sem tudják a csepeli nőket, asszonyokat fogadni. Nagyobb azonban a gond. A 2006-ban 1,8 milliárdból újjáépített, korszerű gépekkel ellátott SZTK egyre kevésbé tudja ellátni feladatát. Az utóbbi hat évben több száz millióval csökkentették az önkormányzati támogatás összegét. Idén négyszer szervezték át az orvosi szolgáltatásokat, hogy legalább működjön valahogy az intézmény.

Az önkormányzat vezetői mindezt tétlenül nézik. Talán nem tudják, hogy Magyarországon évente 30.000 ember hal meg rákos megbetegedésben? Esetleg arról sem hallottak, hogy milyen nagy jelentősége van a rendszeres szűrővizsgálatoknak az időben diagnosztizált rák gyógyításában?

Uraim! Vége a kampánynak. Ideje lenne már harc helyett végre a csepeli emberek egészségével, szociális helyzetével, megélhetési gondjaik enyhítésével foglalkozni.

V O X

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1811782565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.10.11. 20:21:17

A csepeli fideszes politikusok nem féltik gyermekeik anyját? Elcserélik majd két feleannyi idősre? Vagy mint Matolcsy egy jógaoktató szeretőre?
süti beállítások módosítása