CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kövér László testőre Pompejiben, a romok tetején védte a magyar nevet

2016. október 17. 04:35 - csú

pompeji.PNGKövér László testőrségének tagja volt az egyik azok közül közül, akik Pompejiben felmásztak egy ókori bazilika romjaira, majd ott pózolva fotókat készítettek, mely miatt eljárás indult ellenük – tudta meg az Átlátszó.

Mi magyarok rettentő aktívak vagyunk a világkultúra megőrzésében. Csak pár szemelvény. 1972. május 21-én a 33 éves Laszlo Toth, magyar származású ausztrál geológus „Én vagyok Jézus, feltámadtam!” kiáltással rontott rá Michelangelo márványszobrára, a római Pietára. A szobor kezét letörte. Vagy nézzük csak az okos

Varga Viktort, aki állítólag valami celeb. Ő a Louvre-ban botrányosan megcsókolta Mona Lisát. „Szeretnék ezzel külfö̈ldön is befutni" - nyilatkozta.

És aki most azzal jön, hogy egy őrült magyar miatt nem lehet általánosítani a népre, gondoljon rá: egy másik miatt sem nemzetünket nézik le.

(A legújabb kori magyar történelem legocsmányabb hazai műkincstolvaja ma a piacvezető kereskedelmi tévécsatorna „oknyomozó riportere”. A budakeszi férfi azért ült súlyos börtönéveket, mert az esztergomi érseki könyvtárból kódexeket lopott. A korabeli sajtó szerint „megcsonkított, tönkretett kincseket, amikor egyszerűen kivágta belőlük a legszebb metszeteket. Majdnem négyszáz tételes bűnlajstromot sikerült rábizonyítani.” Soha nem vallotta be, kinek adta el, ezért nem is harmadolták büntetését.)

Egy biztos: külföldön mégsem plakátolnak azzal – se magyarul, se másul -, hogy tiszteletben kell tartanod a kultúránkat.

Kövér doktor mindenesetre csináltathatna ilyesmit az embereinek. Már, ha egyáltalán zavarja, ami történik.

Veress Jenő

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5311808899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása