CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mossuk le a gyalázatot! Ellenzéki tüntetés lesz ma délután a Blahán

2016. október 23. 02:43 - csú

mossuk_le_a_gyalazatot.jpgGyalázat! A Magyarországon élők joggal érezhetik, hogy ez a szó jellemzi a jelenlegi rezsim hatalomgyakorlását.
Gyalázat, hogy olyan országban élünk, ahol a közvagyon, az EU-s támogatások, az adóforintjaink nap mint nap veszítik el „közpénz-jellegüket”, ahol folyamatosan zsugorodik a szabad sajtó játéktere, ahol az illiberális kormány a demokrácia még meglévő pilléreire naponta zúdít támadást. Ahol a félelemkeltés, a gyűlölet szítása mindennapi gyakorlat a kormánykommunikációban, ahol végletesen elszabadult a korrupció, ahol a hatalom pusztán belpolitikai célokat szolgáló népszavazásra eltapsolhat milliárdokat, ahol az állami vezetők féktelenül urizálhatnak.
Gyalázat, hogy közben milliók élnek mélyszegénységben, hogy a kórházak összedőlnek, hogy a hatalom iskolarendszere engedelmes, gondolkodásra képtelen „bólogatójánosokat” tervez kinevelni.
Gyalázat!

Mutassuk meg, hogy másképp is lehet! Mutassuk meg, hogy

velünk együtt még sokan tartják ma is fontosnak 1956 törekvéseit: a szabadságvágyat, a humánus, nyitott, gazdagodó európai társadalom utáni vágyat. Mutassuk meg, hogy a társadalom sokszínű, és ma is képes együtt gondolkodni!
Ehhez arra van szükség, hogy végre ne azt vizsgálgassuk, ami szétválaszt, hanem arra, ami összeköt minket. Szükség van az öntudatos, tenni akaró magyar állampolgárokra, a különböző civil szervezetekre, és a demokratikus ellenzéki pártokra is.

Október 23-án, a forradalom 60. évfordulóján tüntetésre hívunk minden felelősen gondolkodó magyar polgárt. Mutassuk meg magunknak, és Európának, hogy hűek vagyunk ’56 örökségéhez! Nemet mondunk a gyűlöletre, és a hazug propagandára! Párbeszédet akarunk, és nem hunyunk szemet az ellopott milliárdok, és a mindent elborító állami korrupció felett!

Találkozunk 2016. október 23-án, 15 órakor a Blaha Lujza téren!
Mossuk le a gyalázatot!

Ez az egyszerű állampolgárok, civil szervezetek, és demokratikus ellenzéki pártok közös tüntetése, akik készek tenni egy nyitott, demokratikus, és szolidáris Magyarország megteremtéséért.

Szervezők: Szolidaritás Mozgalom, Új Magyar Köztársaság Egyesület
Résztvevők: Magyar Szocialista Párt, Demokratikus Koalíció, Párbeszéd Magyarországért, Modern Magyarország Mozgalom, Szabad Emberek Magyarországért Egyesület (Forrás: Facebook)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9211820065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.10.20. 00:10:59

Ez a kormány mindent megenged magának, azt is hogy a haveroknak ne kelljen betartani a budapesti építési szabályokat!

alfahir.hu/budapest_nem_manhattan_120_meteres_felhokarcolo_ellen_tiltakoznak_a_kopaszi_gaton
süti beállítások módosítása