CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Arculcsapás után a Fidesz nem akar még egy pofont, elengedi a hajcihőt

2016. november 09. 19:55 - csú

kosa_lajos_szabadkozik.jpg„Ha ló nincs, a szamár is jó. Ez nem jelenti, hogy a lóról lemondanánk, csak most nincs ló.” Ezzel írta körül a kedden elbukott alaptörvény-módosítás utáni helyzetet Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője (képünkön). Azt nem zárta ki, hogy az alaptörvényt később, például a tavaszi ülésszakban módosíthatnák, de szavaiból az olvasható ki, hogy a Fidesz az érvénytelen népszavazást követő  eredménytelen parlamenti szavazás után lemond a "gránitba vésett" alaptörvény hetedik módosításról, elege lett a sok milliárdos hajcihőből és elengedi ezt a kérdést.

Kósa Lajos  tájékoztatóján bejelentette, a kormány felkéri az igazságügyi minisztert, készítsen jelentést arról, hogy

az alaptörvényből, a sarkalatos törvényekből, illetve a magyar jogrend részévé tett, azaz ratifikált nemzetközi szabályokból milyen következtetések vonhatóak le a kötelező betelepítési kvóta ügyében. Példaként hozta fel, hogy van olyan átültetett nemzetközi jogszabály, amely tiltja a népesség tömeges lakóhely-változtatását, és a kormányokat az ez elleni fellépésre kötelezi. Emellett várják ebben az ügyben az Alkotmánybíróság állásfoglalását is, a testülettől ugyanis korábban az ombudsman kért erre vonatkozó állásfoglalást. (Magyar Nemzet)

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8711945929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása