Hírek, tudósítások, tények, vélemények

CSEPELIEK ÚJSÁGA

Miért ideges most Rogán Antal?

2016. november 14. - csú

maffia_nemzeti.jpgA maffia olyan képződmény, mely nem csupán illegális tevékenységekből termeli ki a maga jelentős hasznát, de beépül a legális gazdaságba is. Nem csak filmek, de tények is tanúskodnak arról, hogy a szervezett bűnözés beszivároghat a helyi vagy az országos vezetésbe is.

Nápolyban például a Camorráé a szemétbiznisz. A klánok a szállításban, és lerakásban érdekeltek. Illegális telepekre hordják, amik aztán környezetszennyezést, betegségeket okoznak. A keresztapák pedig dúsan aratnak ezen (is).

A maffia csöndesen vásárolja be magát a politikába. Fenyegetéssel, de többnyire inkább pénzzel szerez magának erős „lobbistákat”. Befektet így, mely befektetésnek busásan meg kell térülnie. Aki egyszer eladta magát, annak

nincs visszaútja. A maffia tízparancsolatának egyik pontja szerint „mindig állj szolgálatára a családnak, még akkor is, ha a feleséged gyermeket szül”.

A Keresztapából tudjuk: a törvény azt szolgálja, aki többet fizet érte. Ha meg a dolgok nem úgy mennek, ahogyan a megállapodás szól, abból nagy baj lehet. Érkezhet a lófej az ágyba, meg a többi – ismerjük.

Elképzelhetetlen, hogy egy jól megfizetett törvényt holmi belpolitikai viszálykodás miatt visszavonjanak, amíg a maffia bevételi terve nem teljesül.

Ha milliárdokat fektettek már – hamarjában ez jut eszembe – egy erőmű-projektbe, megkenték, akit kellett, pár firkász szaglászása miatt nem bukhat az üzlet. Ha mégis, az előre kifizetett pénzeket valakiből biztosan kíméletlenül kiverik. A maffia már csak ilyen.

Jut eszembe. Nem tudják, mitől olyan ideges mostanában Rogán Antal?

Veress Jenő (Népszava)

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5511958999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.11.14. 21:33:23

"Tíz szarházi összeáll, kölcsönösen hűséget esküdnek egymásnak, s elkezdenek ténykedni a pénzért és a hatalomért. Ha bejegyeztetik magukat a bíróságon, akkor párt, ha nem, akkor maffia! Csak a bejegyeztetés a különbség! Copyright Tarjányi László."

Németh Olga István 2016.11.19. 12:00:11

ugyan mi a faszért ideges? semmiért! semmi oka az idegeskedésre ,védi a kormány,védi a tolvaj banda...miért is lenne ideges?