CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Poloskafertőzés Csepelen, a Simon Bolivár sétányi nyugdíjasházban

2016. november 23. 14:00 - csú

Ábel Attila, Csepel alpolgármestere ma  délelőtt a következőkről adott tájékoztatást az önkormányzat hivatalos weblapján:

"A csepeli önkormányzat fenntartásában, a Simon Bolivár sétányon működő nyugdíjasházban ágyi poloska fertőzést észleletek. Az önkormányzat várhatóan a teljes épület fertőtlenítéséről fog dönteni. Ez negyven bent lakót és tíz gondozottat érint.  

poloskairtas.PNGAz ágyi poloska fertőzésre utaló nyomokat először egyetlen apartmanban észlelték. Az érintett lakásban a ház működtetője azonnali poloskairtásról döntött. Az elmúlt napokban azonban újabb apartmanokban találtak ágyi poloskára utaló jeleket. Ezekben szintén megkezdték az irtást, de félő, hogy a fertőzés még tovább terjed. Borbély Lénárd csepeli polgármester ezért kedden a fertőzés megszüntetése érdekében egy négy főből és egy meghívottból álló szakmai csoport felállítását rendelte el. A szakmai csoport vezetőjének Nagyné Kovács Timeát, az önkormányzat szociális és egészségügyi referensét nevezte ki, meghívottjának pedig Dudás Zoltánt, a csepeli kormányhivatal vezetőjét kérte fel. A csoport

poloskairtással foglalkozó szakemberekkel és a fővárosi szakszolgálatokkal konzultálva dönt a következő lépésekről, amennyiben indokolt, civil szervezet bevonásával teszi meg a szükséges intézkedéseket. Várható azonban, hogy a teljes épület fertőtlenítése szükségessé válik.

Az ágyi poloska irtása legkevesebb kilenc hetet vesz igénybe. A vegyszeres irtás napjain nem tartózkodhat senki az érintett helyiségekben - adott esetben a teljes épületben. Az érintett helyiségekben a teljes bútorzat és a bent lakók ruházatának átfertőtlenítése vagy cseréje is szükséges. A szakértőkből álló csoport feladata ezért a poloskairtás megszervezése mellett a nyugdíjasház lakói és gondozottjai januárig tartó, megfelelő ellátásának megtervezése és biztosítása. Tekintettel a feladat nagyságára és az érintettek magas számára, erre hétfő délelőttig kaptak határidőt. A polgármester és a szakértői csoport akkor dönt a következő két hónap lépéseiről. Bármilyen szakmai döntés születik azonban, a csepeli önkormányzat biztosítani tudja az ahhoz szükséges anyagi forrásokat, beleértve ebbe akár a veszélyesnek ítélt teljes bútorzat cseréjét is."

Forrás: csepel.hu 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2011993010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása