CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

"Én csak azt kérem a Jézuskától, hogy legyen otthon meleg, meg kenyér"

2016. december 11. 05:59 - csú

alex_levele_-2016-12-09.PNG„Kedves Jézuska! Én Alex vagyok. Tudom, hozzánk nem jösz, de írok azért Nem kérhetek, mert szegények vagyunk, így csak leírom, csak úgy. Ha én kérhetnék, azt kérném, hogy karácsonykor is legyen otthon meleg, legyen kenyér, tej. Most meleg volt egy jó ideig, de már szünetre nem lesz. Fájni fog mindenem, de elfog vinni anyukám hamarosan máshová. Játszani nem szoktam, legózni szeretnék, de nekünk még nincs. Vannak tesóim, velük vagyok és anyukám. Tehát ha kérhetnék karácsonyra, azt kérném, ne fázzak úgy, hogy fájjon mindenem, legyen kenyér, tej, vaj, esetleg. És azt is kérném beszélj otonddal a suliban, ne bántson és ne csúfoljon. Köszönöm szépen És titokban megleslek, mikor Botondnak viszed az ajándékot Puszi: Alex”

A 444.hu fedezte fel azt a közösségi portálon közzétett levelet, ami nem egy Móra regényből került elő, hanem egy, a mai Magyarországon élő  kisfiú írta a "Jézuskának."

 

Egy nap alatt a magyar internet szomorú kedvence lett a nyolcéves Alex, a közösségi portálon nagy felbuzdulások is indultak, hogy miként lehetne Alexet megtalálni, hogy a kisfiú karácsonyát, életét egy kicsit legalább szebbé, könnyebbé tenni, de - ahogy a 444.hu követte a történteket - komoly hátulütői is adódtak a valóban a XX. század eleji, Móra Ferenc regényeit idéző történet publikálásának.

A netes hírverés miatt azonnal rengeteg felajánlást kaptak, a családjának ez mégsem örömet, hanem rettegést okozott, a 444 tudomása szerint ugyanis azóta a falubeliek hangos gúnyolódásának a céltáblái lettek, vannak, akik szó szerint ott ordibálnak az ablakuk alatt, előre irigyelve azokat a dolgokat, amiket a család szerintük ezek után kapni fog.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4812037405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása