CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Harminckilenc halálos áldozata van az újévi törökországi merényletnek

2017. január 01. 10:44 - csú

torok_merenylet-2017-01-01.PNGHarminckilencre emelkedett az újév éjszakáján az egyi isztambuli mulató ellen elkövetett támadás halálos áldozatainak száma. Huszonegy áldozatot sikerült azonosítani, köztük 16 külföldi van - közölte Süleyman Soylu belügyminiszter vasárnap reggel. Később 15 külföldi áldozatról szóltak a hírek. 69 sebesültet ápolnak kórházban, négy ember állapota súlyos.

A támadás célpontja a helyiek és külföldiek által egyaránt kedvelt szórakozóhely, a Reina klub volt, amely a Boszporusz európai partján van. 

A télapónak álcázott merénylő negyed kettőkor

érkezett a bejárathoz, ahol lelőtt egy rendőrt és egy civilt, majd behatolva az épületbe sorozatlövő fegyverével vaktában tüzet nyitott az újévet ünneplőkre. A 700-800 vendég közül egyesek a tengerbe vetették magukat menekülés közben - jelentette az NTV televíziós csatorna. Az NTV-nek egy szemtanú azt mondta, hogy a lövöldözés 10-15 percig tartott és az elkövető körülbelül 50-60 lövést adott le.

Több tucatnyi mentő és rendőrautó sietett az Ortakoy negyedben lévő szórakozóhelyhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4012087559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása