CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fagyos lélektelenség miatt csúcsra jár a nyomorgók újabb megalázása

2017. január 04. 04:24 - csú

rozsegyujtok.jpgGyanús volt, amikor pár hete elkezdtek cikkezni a szilárd tüzelés ellen. Akkor arra gondoltam, hogy egy új adónem hangulati megalapozásának vagyunk tanúi. Aztán az Országgyűlés szakbizottsága leszavazta a környezetkímélő, hatékony és gazdaságos lakossági fűtés elősegítéséről szóló javaslatot. Mostanra pedig már csúcsra jár a szegények újabb megalázása. Míg korábban a hajléktalanok kriminalizálása volt a fő hatalmi csapásirány, mára a hajlékos nyomorgóké.

A legalja a keddi déli M1-híradó volt, ahol

a füstben fuldoklót eljátszó miskolci tudósító fölszólított mindenkit, hogy „válassza inkább a gáztüzelést”. Rakamazon vagy Ózdon most elő is kapják a párnacihából azt a milliót és rohannak vezetéket építtetni, cirkót venni, radiátorokat szerelni a vizes falakra.

De a napra-nap élők jó része nem tudatlanságból fűt ám mindenféle éghető szeméttel, vagy mert szereti a szagát. Hanem, mert másra nem jut, ha meg rőzsét szed az erdőben, elviszi a rendőr. De lehet, hogy most már otthonról is. Mert beleállt az ügybe a Levegő Munkacsoport is. Szerintük a hatóságok a rendőrséggel együtt ellenőrizzék az otthoni sparhelteket, mi égett bennük. Mert a „kályhán belüli tiltott hulladékégetésért” a tettes 75 ezertől 300 ezerig bírságolható – de miből fizeti ki? Ha pedig – vélik Levegőék - „egy faluban elterjed, hogy valakit megbüntettek, mások is felhagyhatnak vele. Ezáltal jelentősen javulhatna a levegő minősége.”

A tavalyi télen 38-an fagytak meg fűtetlen otthonukban, kitűnő levegőminőség mellett.

Veress Jenő

Népszava

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7312095353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skorpió53 2017.01.06. 11:48:45

Nincsenek szavak ennek a rohadt szemét bandának a ténykedésére.
süti beállítások módosítása