CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tizenhat halálos áldozata van a budapesti gimnazistákat szállító busz tragikus veronai balesetének

2017. január 21. 10:39 - csú

veronai_tragedia_20170121.PNGMagyar diákokat szállító busz szenvedett tragikus balesetet  Verona és Velence között.

Az autóbuszon 14 és 18 év közötti gimnazisták utaztak. A busz Franciaországból tartott Magyarország felé, Verona és Velence között történt a baleset, egy autópálya-kijáratnál.

Tizenhat súlyosan megégett holttestet emeltek ki a tűzoltók a Verona mellett balesetet szenvedett, magyar középiskolás diákokat szállító autóbusz roncsai közül - közölte szombat reggel az olasz rendőrség parancsnoka, Geralomo Lacquaniti.  A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium sítáborának csoportja utazott a buszon.

A tragédiával kapcsolatos legfrissebb információk ITT OLVASHATÓK

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatójában részvétet nyilvánított az áldozatok családjai iránt, illetve biztosított mindenkit, hogy a magyar állam mindenben segíteni fogja a túlélő gyermekek biztos hazatérését. A továbbiakban Szijjártó Péter elmondta: 

Egy utast mesterséges kómában tartanak, ő életveszélyben van, 2 nagyon súlyos sérültet, 10 súlyos sérültet, 13-an könnyű sérültet ápolnak kórházban. 12-en rendben vannak, őket a rendőrség először az autópályarendőrség ingatlanjába szállította, majd egy Verona déli részén lévő szállodába vitték - számolt be a pillanatnyilag rendelkezésre álló információkról Szijjártó Péter külügyminiszter rendkívüli tájékoztatóján.

Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta, egy budapesti gimnázium, a szokásos éves sítáborából, Franciaországból hazatartó buszról van szó. Arról, egyelőre ellentétes információ van, hányan voltak. Éjfél előtt pár perccel történt a baleset, sofőr elvesztette az uralmát a busz fölött. Szalagkorlát mellett hosszan csúszott a busz, pillérnek ütközött. Féknyomokat nem találtak.

A busz eleje gyulladt ki, ami hamar elterjedt, fullasztó füst borította be a buszt. Egyelőre nem tudják, mi okozta a tragédiát. A hivatalos utaslista 54 utast, plusz két sofőrt tartalmaz.

Vannak, akik jól vannak, diákok azt mondták, buszban ennél többen voltak. 16-an égtek bent a buszban, korábban az olasz rendőrök 18-20 közé tették a halottak számát. Pontos utaslétszám miatt még lehet sajnos változás.

Milánó főkonzulja hajnalban a helyszínre érkezett, már négyen vannak ott, két konzul innen indult útnak. Közigazgatási államtitkár holnap megy a helyszínre, akkor kezdődik a munka legnehezebb, adminisztratív része, a halottak azonosítása.

A külügyminiszter beszélt az iskola igazgatójával is, tőle tud információkat. Az Országos Mentőszolgálattal is kapcsolatban vannak, a főigazgató, vezető főorvos is a helyszínre indult. A Heim Pál gyermekkórház főigazgatójával szintén konzultált, ők készen állnak a hazaérkezettek ellátására.

A tragédiával kapcsolatos legfrissebb információk ITT OLVASHATÓK

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr712142605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.01.21. 21:42:40

Részvétem az elhunytak családjainak! A túlélőknek mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!
süti beállítások módosítása